Serveis

Terra Alta

Adif cedeix les estacions de la Val de Zafán

S'hi instal·laran serveis turístics i d'informació per als usuaris de la via verda

Després d'anys de negociacions, finalment el gestor ferroviari Adif i els ajuntaments de la Terra Alta han signat un conveni de cessió de les instal·lacions ferroviàries de la Val de Zafán, per on transcorre la via verda de la Terra Alta. L'acord l'han subscrit els ajuntaments d'Arnes, Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Pinell de Brai i el Consell Comarcal de la Terra Alta, i preveu una cessió a cinquanta anys als ajuntaments, que hauran de pagar un lloguer anual, a l'hora que també s'hauran de fer càrrec de les obres de condicionament d'aquestes instal·lacions ferroviàries –estacions, magatzems i també habitatges del personal de l'estació–. Unes obres que estan valorades en uns 680.000 euros i preveuen la creació d'un alberg i punt d'informació a l'estació d'Arnes-Lledó, un centre de trobada a la d'Horta de Sant Joan, un centre d'interpretació del parc natural dels Ports a Prat de Comte i un punt d'informació a Pinell de Brai.

“L'important era aconseguir la cessió i ara començarem a treballar per posar en marxa tot això”, va dir ahir el president del Consell Comarcal de la Terra Alta i també alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, que no es va atrevir a avançar encara cap calendari d'actuacions. El cert és que el Consell Comarcal fa anys que negocia el conveni amb Adif i tot i que la via verda de la Terra Alta fa més anys que funciona que la del Baix Ebre, encara no té cap estació habilitada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona