L'Ajuntament obre l'Oficina d'Habitatge de Caldes de Montbui

Segons explica l'Ajuntament de Caldes de Montbui, l'Oficina d'Habitatge és un punt d'informació públic i gratuït sobre lloguer, i rehabilitació dels immobles. A banda d'informació, facilita també la tramitació i gestió de serveis relacionats amb l'habitatge.

Aquest projecte ha sorgit per facilitar a la ciutadania en general el procés de trobar un lloc on viure dins de Caldes de Montbui i espera que els resultats siguin especialment positius per a la població jove i immigrada, els dos sectors que més recorren al lloguer i per als quals és més difícil trobar un habitatge.

L'alcalde Jordi Solé, el regidor de Serveis i Habitatge, Jordi Coll, i la tècnica responsable del servei, Neus Ribas, han anunciat en roda de premsa l'obertura de l'Oficina. Solé ha explicat que s'espera obtenir «efectes especialment positius entre la població jove i immigrada, sectors que, per raons obvies, tenen més problemes per accedir a un habitatge».

L'alcalde també ha diferenciat entre les tres eines de promoció de l'habitatge que s'estan creant al municipi. La primera, aquesta Oficina, ja en funcionament; la segona, la futura empresa municipal d'habitatge que gestionarà les promocions d'habitatge social i que s'anomenarà Caldes Habitatge; i la tercera, el Pla local d'habitatge, que fa una diagnosi i una proposta d'accions per aconseguir maximitzar el rendiment del parc d'habitatges de Caldes de Montbui.

Amb la col·laboració entre l'administració local, el govern de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, aquesta oficina és més que un punt d'informació i pot assumir funcions de gestió i tramitació que facilitaran aquest procés a la ciutadania que decideixi ser-ne usuària.

La Diputació col·labora en el projecte aportant recursos per a la difusió entre la ciutadania d'aquest nou servei municipal.

Amb la Generalitat se signen dos convenis. El primer, signat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i l'Ajuntament, va ser aprovat en el Ple ordinari del passat 28 d'abril amb el vot a favor de tots els grups municipals. Serveix per rebre assessorament i poder tramitar aspectes relacionats amb ajuts per accedir al parc d'habitatges protegits, públics i privats; Test de l'Edifici (TEDI); informes interns d'idoneïtat; ajuts a la rehabilitació d'habitatges i d'edificis d'ús residencial i cèdules d'habitabilitat de segona ocupació. El segon, signat per ADIGSA i l'Ajuntament, serveix per dotar l'Oficina d'Habitatge de la funció de mediadora entre el mercat privat i la ciutadania. A més, també facilita la informació i la tramitació en temes de gestió de borsa de lloguer, ajust al pagament del lloguer per a col·lectius en risc d'exclusió social i per a menors de 35 anys, ajuts al propietari que ofereix l'habitatge en lloguer o cessió, programa de cessió d'habitatges desocupats i ajuts de la Renda Bàsica d'Emancipació (RBE).

L'Oficina d'Habitatge ha elaborat un catàleg de serveis que oferirà en dues fases. Des d'aquesta setmana ja ofereix els serveis relacionats amb la rehabilitació i el control de l'habitabilitat del parc construït i la mediació en el parc privat d'habitatges de lloguer. En una segona fase, subjecta sobretot a l'evolució de la construcció d'habitatge social a Caldes de Montbui, l'Oficina inclourà les funcions de gestió del parc públic d'habitatges protegits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona