Serveis

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

La potabilitzadora des Castell es paralitza per la falta d'entesa entre els veïns i l'Ajuntament

El projecte de la nova potabilitzadora des Castell, a Menorca, ha quedat paralitzat sense nova data d'acció. El pla, que té un cost de quatre milions d'euros, es queda de moment en els plànols a causa de la falta d'entesa entre l'Ajuntament des Castell i els veïns. El consistori va proposar als veïns sufragar el cost de la potabilitzadora d'aigua amb un augment de 30 euros mensuals en la factura de l'aigua. Els veïns s'hi van negar principalment per dos motius: no saber la caducitat d'aquest increment i, per damunt de tot, pel complicat clima entre la població i l'Ajuntament des que va remodelar la plaça de l'Esplanada amb un resultat que no ha agradat als veïns. El projecte va costar un milió i mig i alguns veïns estan indignats en veure que ara l'Ajuntament demana diners al poble.

Irene Coll, regidora d'urbanisme des Castell, afirma que a més d'agradar-li el resultat final de la plaça de l'Esplanada “era incompatible la construcció dels dos projectes”. Dels quatre milions que costa la potabilitzadora que millorarà la qualitat de l'aigua corrent as Castell, el govern espanyol n'aporta menys d'un milió, mentre que el cost de l'Esplanada es va pagar mitjançant els plans d'obra pública que el govern de Rodríguez Zapatero va impulsar entre 2008 i 2009. Coll, a més, adverteix que el problema de l'aigua as Castell és des de fa “molts anys” i que si des de fa tres anys s'ha fet públic és per una normativa internacional que així ho estableix. En tot cas, la regidora d'Unió Menorquina ha volgut deixar clar que l'aigua del municipi és potable, tot i que no és recomanable per a infants, dones en estat i gent gran.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Adrián Caballero, estudiant en pràctiques de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Pompeu Fabra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona