La Bisbal, Anglès, Arbúcies, Sant Feliu de Guíxols i Llagostera obtenen 16,35 milions per a millores als barris

N'han quedat fora els altres nou municipis gironins que havien demanat ajuts

La Bisbal d'Empordà i Sant Feliu de Guíxols han aconseguit una subvenció en la modalitat de projectes d'intervenció integral. Aquesta modalitat d'ajut és la que s'havia donat en les anteriors edicions del pla de barris. La subvenció en aquesta modalitat és del 50 per cent del total del projecte. La proposta de la Bisbal puja a 8,15 milions, mentre que la de Sant Feliu de Guíxols és de 5,66. Han quedat fora de l'adjudicació les propostes dels ajuntaments de Calonge i de Blanes. Calonge proposava una reforma del nucli històric i de Ravals, mentre que Blanes demanava la reforma del barri de s'Auguer-sa Massaneda.

Però en aquesta convocatòria, a més, s'ha decidit crear una nova modalitat d'ajuts, també amb programes de regeneració integral, per a municipis de menys de 10.000 habitants. En aquesta modalitat, l'ajut és del 75 per cent del cost del projecte. I han estat acceptades les propostes de la reforma del barri antic d'Anglès, amb un cost de 2,6 milions d'euros; el centre antic d'Arbúcies, de 5 milions d'euros, i el centre històric de Llagostera, de 5 milions d'euros. Anglès ha rebut un ajut d'1,95 milions d'euros, i els altres dos, de 3,75.

Els cinc municipis gironins rebran un total de 16,35 milions d'euros, sobre un total de 99 milions que hi havia en aquesta convocatòria del pla de barris. Pel que fa a projectes d'intervenció integral, a part dels dos de gironins, han estat escollits vuit projectes més d'arreu de Catalunya.

En les cinc edicions anteriors, la Generalitat ha subvencionat un total de 92 projectes, alguns dels quals afecten municipis gironins, com són Girona, Salt, Olot, Palafrugell i Palamós. En l'altra modalitat, a part dels tres pobles gironins, hi ha dotze projectes més subvencionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona