Serveis

equipaments

L'Ajuntament de Caldes vol fer un centre termal al voltant del pou de Repsol

Va aprovar ahir l'avantprojecte en junta de govern, i l'enviarà de manera immediata a la Generalitat

Els banys es farien en uns terrenys de 22.000 m²

L'Ajuntament de Caldes de Malavella va aprovar ahir en junta de govern un avantprojecte per fer un centre termal municipal als terrenys on hi havia Repsol Butano, que actualment no tenen cap activitat. El Departament de Mines de la Generalitat va declarar l'any passat l'aigua del pou que hi ha en aquests terrenys minero-medicinal, aproximadament cinc anys després que s'iniciés tot el procés necessari.

La intenció de l'Ajuntament és que sigui un espai lúdic però també de caràcter marcadament sociosanitari. “S'obren moltes possibilitats per al futur. A Suïssa s'hi estan fent hotels, però amb banys públics”, va explicar ahir l'alcalde, Salvador Balliu. “Caldes tindria el control de l'aigua, però si en un altre moment s'hi volgués fer un hotel o un balneari hi podria haver un conveni que preveiés l'equipament públic amb un hotel al costat”, hi va afegir. Els terrenys on hi ha el pou són propietat de Repsol, però l'aigua que hi ha al subsòl és municipal, i al voltant del pou s'ha de marcar un perímetre de protecció de 500 m².

La zona on hi ha el pou està afectada per un desenvolupament urbanístic que marca el POUM, segons el qual Repsol hauria de cedir un espai determinat per a equipaments i serveis per urbanitzar els carrers. “Segons els càlculs, a l'Ajuntament li tocarien uns 22.000 m², que és just l'espai que ens permet desenvolupar el centre termal”, va afegir l'alcalde de Caldes.

Balliu va explicar també que el tema s'ha parlat amb tots els grups de l'oposició, que veuen bé la proposta. De fet, la Plataforma Independent per Caldes ja va avançar a mitjan mes passat que era important fer el projecte amb què la Generalitat donarà el permís per a l'aprofitament de l'aigua. “La nostra aposta és clara: fer uns
banys públics, amb components tant lúdics com mineromedicinals, amb la garantia que puguin accedir-hi els ciutadans de Caldes i també els visitants, potenciant d'aquesta manera el sector turístic”, exposava la PIC en un escrit.

LA FRASE

S'obren moltes possibilitats per al futur. A Suïssa s'hi estan fent hotels, però amb banys públics
Salvador Balliu
Alcalde de Caldes de malavella

Terra de Cavalls també avança

A part del projecte de banys públics, l'Ajuntament també veu amb esperança el projecte d'instal·lar un parc temàtic dedicat al món del cavall a tocar de l'N-II, just al davant del PGA. Balliu va explicar que s'està avançant en aquest projecte, però que s'exigeix garanties als inversors “i hi estan treballant”. “Han de fer estudis econòmics i de viabilitat, i són costosos”, hi va afegir. Pel que fa al centre termal, Balliu creu que donarà peu a desenvolupar “tot un projecte termal per a Caldes”. Va destacar que la població té més de 1.000 llits hotelers. “Som una petita potència, i aquest projecte termal sumat al dels cavalls acabaria de vestir tot això amb una explotació cultural de les termes, que estem acabant, i del Camp dels Ninots, que hem de començar”, va exposar Balliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona