Serveis

Un 31% dels amos de la Selva van recuperar el gos perdut el 2013

El Consell Comarcal va recollir 630 animals i en va donar 373 per a adopció

Alerta que es van abandonar molts cans a Fogars, Riudarenes, Riells, Maçanet i Vidreres

El Consell Comarcal de la Selva va presentar ahir els números de l'any passat del Centre Acollida d'Animals a la Selva (CAAS), amb seu a Tossa de Mar. Segons la memòria del 2013, un 31% dels amos de la Selva van recuperar el gos perdut i que van recollir els treballadors del CAAS. O el que és el mateix: el 2013 el Consell va recollir 630 gossos, 196 dels quals van ser retornats –l'esmentat 31%–, i en va donar 373 per a l'adopció.

El conseller comarcal de Territori i Sostenibilitat, Eduard Adrobau (ERC), va fer una anàlisi detallada dels números comarcals del 2013 en la protecció dels gossos. Dels 630 gossos recollits, el responsable polític del CAAS va reconèixer que urbanitzacions com ara Can Fornaca (Riudarenes), Maçanet Residencial (Maçanet de la Selva) i Aiguaviva Park (Vidreres) són punts on augmenten els abandonaments en períodes de vacances. De Can Fornaca, “hi ha una problemàtica persistent d'abandonaments”, va dir el conseller.

Gossera “saturada”

En nombre absoluts d'animals recollits, Lloret de Mar (104), Blanes (89) i Maçanet de la Selva (66) ocupen les tres primeres posicions, però destaquen els 14,55 cans recollits per 1.000 habitants a Riells i Viabrea, 14,13 de Riudarenes i els 9,40 de Maçanet. Adrobau admet que la gossera del CAAS està “saturada”: hi caben 120 animals i ara n'hi ha 174.

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, va valorar la disminució de gossos recollits –dels 996 del 2006 als 630 del 2013– mentre que l'amfitriona, l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (Tossa Unida), va lloar la feina del personal del CAAS, que posa remei a “situacions de crueltat”. També van ser ahir a la gossera els regidors tossencs Ramon Serra, Xicu Nadal i Maria Àngels Pujals i el coordinador del centre, Miguel García.

LA FRASE

230.000
euros
és el pressupost anual del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva. Municipis i el Consell hi aporten fons.
380
adopcions
de gossos hi va haver el 2013, 67 menys que el 2012. Un 37% es van quedar a la comarca de la Selva.
En municipis amb població més fluctuant i estacional, detectem més punts negres [abandonaments]
Eduard Adrobau
CONSELLER COMARCAL DE TERRITORI i SOSTENIBILITAT

Un mínim de cent euros per adoptar un gos

El regidor d'ERC Vidreres Som Tots a l'ajuntament de Vidreres Eduard Adrobau va explicar ahir a Tossa de Mar que l'adopció d'un gos del CAAS val entre cent i dos-cents euros. Adrobau va explicar que el Consell Comarcal té un conveni amb una protectora alemanya a la qual destinen molts dels animals que recullen i intenten mantenir en bon estat.

El Consell assumeix les despeses del trasllat dels cans (380 euros) i fa tres viatges a l'any (amb una vintena de gossos per viatge), segons va detallar Adrobau. El consell comarcal va lloar la feina dels voluntaris del CAAS, que ajuden a difondre la feina del centre i participen en l'organització de desfilades solidàries com ara la de Blanes, Tossa o Lloret. Dels 373 gossos adoptats el 2013, un 37% es van quedar a la Selva i un 26% en protectores de la UE. Hi va haver 33 baixes en el CAAS, 11 de les quals van ser animals sacrificats per conducta agressiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona