Serveis

Arenys de Munt reobrirà la riera amb l'inici de l'escola

La urbanització a l'Eixample s'acabarà a principis de setembre i s'obrirà al trànsit per arribar a l'escola Sobirans

L'Ajuntament encarrega el projecte per continuar l'obra del Bellsolell en avall

Un estiu d'obres a la part alta de la riera d'Arenys de Munt, la zona de l'Eixample, però ja estan a la recta final. Segons explica l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), la primera quinzena de setembre les obres s'acabaran del tot per permetre la circulació de vehicles coincidint amb l'inici del curs escolar. La riera és la via principal per a la majoria de famílies que des del centre del poble fan el trajecte amb cotxe riera amunt fins a arribar a l'escola Sobirans.

Les màquines acabaran de posar la capa d'asfalt avui mateix i els treballs pendents consistiran a omplir les passeres de pedra que travessen de costat a costat la riera. Els treballs que ha executat l'empresa Calaf posen punt final al primer tram, entre el rial Bellsolell i fins a la carretera de Torrentbò, que s'urbanitza un cop finalitzades les obres de canalització i que mantenien per poc temps la riera amb sorra.

L'Ajuntament ha adjudicat aquest agost a la mateixa empresa que ja va fer aquest tram, el despatx d'arquitectes Xavier Llistosella, la redacció del projecte per a la segona fase, que anirà des del Bellsolell fins a l'entrada del polígon Torrent d'en Puig.

L'Ajuntament preveu tenir el projecte abans de final d'any i així adjudicar l'obra el primer semestre de l'any vinent. La urbanització, però, es farà per fases i condicionada pel finançament s'anirà avançant fins a l'entrada del municipi. En un primer tram s'arribarà fins a l'altura del pont elevat de vianants que creua la riera. Aquesta remodelació afectarà els entorns de la plaça de l'església, el punt més cèntric del poble i de trobada dels veïns.

L'Ajuntament ja preveu en el pressupost una partida per continuar la urbanització, però l'alcalde reconeix que s'haurà de fer un esforç per ampliar el finançament. Els treballs, tal com s'ha fet en el primer tram, es finançaran amb les contribucions especials que pagaran els veïns, que representen una aportació d'un 23% del cost d'urbanització.

LA FRASE

Abans no comenci l'escola es podrà transitar per l'Eixample, així es va acordar amb l'empresa
Joan Rabasseda
alcalde d'Arenys de Munt (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia