Urbanisme

El futur Teatre Catalunya colomenc tindrà un màxim de 500 places de capacitat

L’Ajuntament obre el procés per rehabilitar l’espai per fases

Martí exposa que es podria evitar l’enderroc de l’equipament perquè l’estructura “és bona”

El reformat Teatre Catalunya de Santa Coloma de Farners, tancat per deficiències des del desembre del 2015, tindrà una capacitat màxima de 500 places, si es té en compte el que suggereix el pla d’equipaments culturals de la Generalitat (PECCat) 2009-2019.

Com a capital de comarca, Santa Coloma hauria de tenir un complex escenicomusical de format bàsic, que podria incloure “una sala de volum únic de 400 espectadors” o bé un teatre “de tipus frontal de 500 espectadors i una sala petita de 200”, segons es descriu en el PECCat. El Teatre Catalunya, estrenat el 1976, té 837 seients. La capacitat, doncs, es podria reduir entre un 38% i un 52%.

Un 46,3% a l’Auditori

Santa Coloma té ara només l’Auditori, que fa les funcions de teatre, sala de conferències i sala de concerts. L’assistència mitjana a les activitats d’aquest any a l’Auditori –on caben 260 espectadors– ha estat del 46,3%, pendent que s’hi representin tres cops Els Pastorets.

L’Ajuntament va organitzar dimecres un acte públic i va donar inici al procés de rehabilitació del Teatre Catalunya, que inclourà el Cercle Cultural Colomenc i la plaça del davant. Tres informes demanats pel consistori sobre seguretat estructural, viabilitat escènica i diagnosi acústica han constatat que l’estructura és “vàlida”, va exposar l’arquitecta Maria Vidal. Martí hi va afegir que l’enderroc de l’equipament es podria evitar. “L’estructura és bona”. Responsables municipals van esmentar el nombre d’espectadors que caben a La Gorga de Palamós (322), al Teatre de Salt (282) i al Teatre Municipal de Girona (585).

Des de dijous i fins al 8 de gener, els veïns poden opinar sobre el teatre en un qüestionari en línia o bé presencialment a la biblioteca. La rehabilitació es farà per fases. La demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) col·labora en el procés.

LA FRASE

Ara estem en un període de participació, i el que hem volgut fer és exposar la realitat
Joan Martí
alcalde de santa coloma (ERC)

LA XIFRA

46,3
per cent
és l’assistència mitjana a l’Auditori, que fa de teatre, sala de conferències i sala de concerts des del 2015.

Concurs de dues fases i un taller de participació

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) guia el concurs del teatre. Marc Riera (COAC) va dir dimecres que el concurs tindrà dues fases: la tria de “cinc o sis” dels equips que es presentin en la primera i la tria del projecte vencedor en la segona. Dirigit per Neòpolis, al gener hi haurà un taller de participació. El COAC ja ha col·laborat en el projecte d’adequació de la Casa Pastors com a seu del nou Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona