Administracions

Municipal

Santa Coloma tindrà un circuit per a bicicletes BMX i Dirt

La construcció d’aquest equipament ha estat la proposta més votada del pressupost participatiu

Sis dels 239 projectes que s’han presentat es faran realitat

Els 100.000 euros que l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha destinat per primer cop aquest 2017 al pressupost participatiu permetran desenvolupar sis de les propostes que ha presentat la ciutadania durant el procés. Amb 454 vots d’un total de 1.677, la construcció d’un circuit per a bicicletes BMX i Dirt ha estat la proposta amb més suport ciutadà entre les 10 que van passar a votació en la darrera fase. En total, 825 persones; és a dir, un 7,78% de la població amb dret a vot, han participat en el procés, una xifra que l’Ajuntament valora com un èxit. Per aquest motiu s’ha decidit tornar a destinar 100.000 euros a un nou procés al llarg d’aquest 2018. “Valorem molt positivament la participació de la ciutadania al llarg del procés, i la seva complicitat per aportar propostes positives i de millora per al municipi; amb vista al 2018 tornarem a apostar per aquesta iniciativa”, diu la regidora de Participació Ciutadana, Carme Dilmé.

Sis projectes

La proposta més votada, la construcció d’un circuit per a bicicletes BMX i DIRT, s’adequarà en una part de la zona verda situada entre el carrer Barcelona, rambla Catalunya i Ribagorça de Santa Coloma Residencial per poder practicar aquests esports. Constarà de dos circuits (nivell bàsic i avançat) d’anada i tornada amb salts correlatius. Es disposarà d’una caseta magatzem, un punt d’aigua per regar la terra i deixar-la en bones condicions per a la pràctica de l’esport i es protegiran els troncs dels arbres que estiguin més a prop de la zona de pas per garantir la seguretat. Aquest projecte està valorat en 45.770 euros i ha rebut 454 vots.

Els altres projectes que es realitzaran són els següents: instal·lació de 14 llums tipus LED al llarg d’un recorregut d’uns 400 metres al passeig del parc de Sant Salvador (35.200 euros, 239 vots); instal·lació de 10 aparcaments per a bicicletes en llocs cèntrics i estratègics del municipi (5.200 euros, 128 vots); instal·lació de 4 taules de ping-pong per a exteriors en diferents espais del municipi (9.200 euros, 100 vots); instal·lació de 20 papereres de 60 litres model Barcelona amb tapa en diferents punts del municipi (1.645 euros, 93 vots); instal·lació d’una font d’aigua davant de l’entrada de l’institut d’ensenyament secundari, a l’avinguda Salvador Espriu (3.000 euros, 100 vots).

Vots per urna i web

Del total de 239 propostes rebudes entre el 20 de març i el 9 d’abril del 2017 (154 a través de les urnes i 85 mitjançant la web), 135 van accedir a la fase de selecció del taller participatiu, abans de quedar reduïdes a 61 perquè moltes eren repetides. En la votació final de les últimes 10 propostes, entre el 4 i el 15 de desembre, hi podia participar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Santa Coloma de Farners.

LA XIFRA

100.000
euros.
És l’import que l’Ajuntament de Santa Coloma ha destinat per primer cop al pressupost participatiu.

LA FRASE

L’objectiu és implicar la ciutadania en el destí de recursos públics i generar corresponsabilitat
Carme Dilmé
regidora de Participació Ciutadana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona