Infraestructures i serveis

Territori

Els alcaldes del corredor no volen les antigues vies

Front comú dels alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per exigir a Foment que desmantelli l’actual via del tren que passa pel mig dels seus municipis quan entri en funcionament la variant del corredor del Mediterrani. Ahir els representants municipals van fer una primera trobada per marcar línies de treball encaminades a evitar que el projecte de desmantellament que hauria d’acompanyar la posada en marxa del corredor s’eternitzi i per això volen que el ministre els doni “dia i hora” per reunir-se amb ells i posar sobre la taula un calendari definit d’actuació.

Ara com ara, la principal inquietud i preocupació dels batlles és el desconeixement de qualsevol proposta per restablir els espais per on passen les vies entre Vandellòs i PortAventura, per on tenen clar que no volen que continuïn passant trens, i tampoc volen que es repeteixi el que ha passat en altres indrets, on les línies en desús han quedat abandonades. La Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic van alertar fa dies que si es desmantellen aquestes vies es tanca la possibilitat d’un futur tren lleuger que uneixi els municipis. Tot i que en aquesta primera reunió no es va posar la qüestió sobre la taula, els alcaldes van admetre que seria desitjable implementar algun mitjà de transport públic que els mantingui comunicats, però ara com ara l’aposta d’un tren tramvia no té ni projecte ni diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona