Sant Pere de Ribes construirà un carril per a vianants i ciclistes per millorar l'accés al Sant Camil

El nou fons estatal per a l'ocupació donarà feina a 60 persones del municipi

La construcció del carril bici i de vianants és un projecte «llargament anhelat per l'Ajuntament», segons explica el govern local (PSC, ICV i ERC). L'alcalde, Josep Antoni Blanco, va definir-lo dilluns com el «projecte estel·lar» del FEOSL, recordant que l'Ajuntament ja havia demanat una subvenció a la Diputació –que gestiona la carretera afectada, la BV-2112– per executar-lo. La intenció de l'Ajuntament és unir Ribes i les Roquetes amb el nou carril; en una primera fase que es pagarà amb el fons estatal, la infraestructura permetrà connectar Ribes amb el Sant Camil i Puigmoltó amb un carril bici que transcorrerà paral·lel a la carretera, des del passeig de Circumval·lació.

Passeig

El carril bici ha estat dissenyat com un passeig mixt i tindrà llum i mobiliari. Així mateix, s'aprofitarà la ocasió per col·locar un tub per quan calgui passar-hi la fibra òptica. Les obres tenen un pressupost d'uns 800.000 euros, i duraran uns quatre mesos.

Una altra de les actuacions incloses en el fons estatal és la col·locació de gespa artificial al camp de futbol municipal de les Roquetes. Construït a finals dels vuitanta, l'Ajuntament ha anat renovant l'equipament amb la construcció de nous vestidors; ara, amb la gespa, que costarà 600.000 euros, es pretén atraure més esportistes, segons l'alcalde. També dins l'àmbit de l'esport, s'invertiran 700.000 euros en la reordenació de la zona exterior del pavelló de les Roquetes (que comportarà la supressió de l'estany artificial) i la construcció d'una nova pista poliesportiva descoberta per tal de «dinamitzar l'espai».

Els diners aportats per l'Estat espanyol també permetran adequar la segona planta i els accessos de la masia Can Puig per a usos culturals, socials i esportius. La idea de l'Ajuntament és dotar l'edifici amb espais polivalents que puguin ser utilitzats per les entitats i adequar una part del pati exterior per a usos esportius simples, de manera que les entitats de Ribes guanyin espais per a activitats. L'actuació costarà 114.000 euros.

Finalment, el municipi destinarà 120.000 euros a la substitució d'una claraboia a l'escola Els Costarets, i 82.000 euros en la instal·lació d'un ascensor a l'edifici de Can Salvador Miret, que permetrà ampliar els espais del casal d'avis de Ribes.

Dels tres milions d'euros que rep en total l'Ajuntament, un 20%, és a dir, 608.000 euros, es poden destinar a despesa corrent relacionada amb l'àmbit social i educatiu. Sant Pere de Ribes dedicarà 140.000 euros a educació, 180.000 euros a serveis socials, i 200.000 euros a atendre la gent gran dependent. L'alcalde de Sant Pere de Ribes va agrair «la confiança en els ajuntaments» de l'Estat, en dotar-los amb aquest fons. «Nosaltres no podem parlar sobre macroeconomia o sobre què han de fer les entitats de crèdit, sinó de com solucionar els problemes de la gent», va afegir Blanco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.