Infraestructures i serveis

Foment contradiu el ministre i deixa el quart cinturó sense data d’acabament

De la Serna havia assegurat que el tram entre Olesa de Montserrat i Terrassa estaria acabat l’octubre del 2019

Ara comunica que aquesta data ja no val

El crit d’alerta el van donar a finals de març . I ahir van rebre la galleda d’aigua freda. Els alcaldes de Terrassa, Abrera, Olesa de Montserrat i Viladecavalls, la Cecot i la Cambra de Comerç de Terrassa ja sospitaven que les obres de construcció del quart cinturó, o B-40, no duien el ritme adequat i posaven en dubte les paraules del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que, en una visita d’obres a la zona el juny passat, va assegurar que l’autovia que ha d’unir el Baix Llobregat i el Vallès Occidental seria una realitat l’octubre del 2019. Ahir, el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, va desmentir el seu ministre i va deixar clar als quatre alcaldes, Alfredo Vega, de Terrassa; Francesca Berenguer, de Viladecavalls; Pilar Puimedon, d’Olesa, i Jesús Navarro, d’Abrera, que les obres no tenien data de finalització.

El Ministeri de Foment va explicar ahir que havia fet saber als alcaldes “el gran esforç dut a terme” en aquesta obra després dels ajustos pressupostaris del 2010 i que ara s’havien reprès les obres, cosa que, com es veu en la fotografia, és cert. Tot i això, no és la primera vegada que les obres es reprenen després de les queixes municipals i que poc després tornen a aturar-se. Urreche va afirmar que des del 2010 el ministeri ha invertit 72 milions en aquesta obra i que ara es treballa en l’enllaç del quart cinturó amb l’autopista C-16, uns enllaços que, de fet, el ministeri havia oblidat en el tram que ja funciona a Terrassa, cosa que va fer que, actualment, n’hi hagi uns de provisionals.

L’alcalde de Terrassa va qualificar de “mala notícia” l’anunci i va reclamar una data concreta de finalització “d’aquesta via cabdal”. El batlle d’Abrera, Jesús Naharro, hi va afegir que es va demanar al ministeri “que es treballi amb la màxima coordinació”, cosa que Foment va manifestar, en una nota, que havia acceptat.

Les obres del tram del quart cinturó entre els municipis d’Abrera i Terrassa es van aprovar el 2001, ara fa 18 anys.

Pluja de milions desapareguda

L’abril passat va fer un any, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va prometre una pluja de milions en infraestructures per a Catalunya. Entre aquestes, hi havia la de l’acabament d’aquest tram del quart cinturó, que el seu ministre de Foment va fixar per l’octubre del 2019. El pressupost de l’Estat ja diu que no serà abans del 2020 i ara Foment admet que no té data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia