Infraestructures i serveis

Neix la plataforma contra la variant de Bàscara

Aquest dijous es farà la reunió de constitució de l’entitat i l’Ajuntament ja dona suport al rebuig, malgrat que hi ha un acord del ple de l’època de l’alcalde Lluís Lloret que hi donava suport

Aquest dijous al vespre (21.30 h) se celebrarà a la sala municipal de Bàscara una reunió de constitució de la plataforma contra la variant de Bàscara que afecta veïns d’Orriols, Bàscara i Pontós. En la convocatòria feta es fa una crida a dir prou a trinxar el territori, a dir prou que s’imposin els interessos econòmics d’una minoria per sobre de les necessitats del poble, a dir prou al malbaratament de recursos i a dir prou a no respectar les persones. Es fa la convocatòria per constituir oficialment la plataforma i per dissenyar l’estratègia que s’haurà de seguir.

L’alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, ja ha pres partit donant el seu suport (i com a Ajuntament) al rebuig a la variant, malgrat que ja fa uns anys, quan encara no s’havien desviat els camions per l’autopista, l’Ajuntament presidit llavors per l’alcalde Lluís Lloret va donar suport a la variant.

Saurina ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en què li demana una visita a la població per poder ensenyar-li allò que considera una trinxada de territori i amb l’objectiu final d’obtenir de la Generalitat la complicitat necessària per reclamar al Ministeri de Foment un canvi de plantejament.

“Trobem la variant innecessària. Que passi per l’autopista”, reclama Saurina, que recorda que el 2021 és l’any que s’acaben les concessions de l’AP-7: “No voldríem tampoc trobar-nos que es construeixi una variant i que això els sigui una excusa per allargar la concessió de l’autopista.” De l’alternativa escollida, Saurina diu que hi ha un punt on hi hauria deu carrils paral·lels, sis de l’autopista i quatre de la variant.

El Ministeri de Foment va aprovar el març passat el document tècnic i ambiental del projecte de variant de Bàscara en el qual ja hi ha l’opció escollida. El projecte constructiu s’està elaborant i es preveu que ja podria estar enllestit amb més detall després de l’estiu, que és quan es posaria a informació pública.

LA DATA

26.7.2018
Reunió.
La reunió de constitució de la plataforma contra la variant de Bàscara es farà dijous vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia