Aquesta setmana ha finalitzat el període de consulta sobre el mapa eòlic de la Generalitat que tanta polèmica ha provocat a l'Alt Empordà

Dimecres va acabar el període de consulta perquè els ajuntaments presentessin suggeriments al mapa eòlic que va elaborar el Departament d'Economia de la Generalitat i que ha aixecat molta polèmica a l'Alt Empordà. En aquesta comarca s'estableixen set municipis com a receptors de parcs eòlics. Aquests municipis són: Agullana, la Jonquera, Cantallops, Capmany, Masarac, Espolla i Sant Climent Sescebes. Tots estan situats a l'Albera, en un espai d'alt valor natural i patrimonial, i això ha creat un corrent contrari a la proposta. A més, el plantejament de la Generalitat va coincidir en el temps amb una proposta que havia fet el Consell Comarcal i que estava avalada per molts ajuntaments, de concentrar els projectes de parc eòlic al costat de l'N-II i l'AP-7, en el tram de Figueres a la Jonquera. Aquesta proposta –que la setmana passada va ser reafirmada de manera majoritària per una cinquantena d'alcaldes de la comarca– es va fer com a resposta al projecte que l'empresa Gamesa va presentar l'any passat d'implantar una seixantena de molins repartits entre trenta-dos municipis de la plana –dos per població–. Aquest projecte també ha topat amb una oposició majoritària, tant política com social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.