Administracions

Sant Feliu connecta el moll del Fortí amb el passeig

L’actuació, que ha fet Ports de la Generalitat, ha volgut endreçar l’espai i donar continuïtat al passeig marítim fins al moll

L’obra, inclosa en el pla especial, ha costat 390.000 euros

El passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols ha quedat definitivament perllongat fins al Fortí, al sector del club nàutic, un cop Ports de la Generalitat ha finalitzat els treballs d’urbanització. Aquesta actuació, amb un cost de 390.000 euros, s’ha fet amb la vocació d’obrir més la zona portuària a la ciutadania, amb la creació de noves zones de passeig i espais enjardinats; un projecte que també té la vocació de poder potenciar la connectivitat amb un itinerari per als vianants per accedir des del port fins al Museu del Salvament Marítim, que està situat al turó dels Guíxols.

Modernització

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, va destacar ahir que aquesta actuació ha comportat “modernitzar tot l’àmbit, fer-lo més accessible i donar-li continuïtat amb el passeig marítim”. També va posar en relleu la “integració del port i la ciutat i donar valor als elements patrimonials”.

Els treballs han comportat que a l’esplanada del moll s’hagin col·locat paviments de diferents tipologies per distingir les zones de passeig dels vials de trànsit rodat. Amb la urbanització s’han incorporat zones enjardinades i l’espai s’ha dotat de mobiliari urbà.

Pel que fa a serveis, s’han renovat les canalitzacions per instal·lar noves línies de subministrament d’aigua, electricitat, enllumenat i una xarxa d’hidrants. També s’ha renovat l’enllumenat públic del moll del Fortí amb tecnologia led, un sistema que permet un 50% d’estalvi energètic.

Paral·lelament, s’ha treballat en la mobilitat, els accessos i la connexió entre el port, el turó dels Guíxols i el Museu del Salvament Marítim.

L’actuació, en la pràctica, ha ordenat els recorreguts del turó com a espais d’interès arqueològic, històric i paisatgístic per encaixar millor el museu amb el seu entorn i revitalitzar l’activitat de la zona. Per connectar les plataformes existents a les zones alta i baixa del turó, s’han creat espais amb terrassa i escales, per crear així nous recorreguts per als vianants que milloren l’accessibilitat i la mobilitat des del port al turó dels Guíxols.

L’ordenació feta ha preservat i potenciat el patrimoni històric del moll i la cultura marinera al moll del Fortí. Les dues pilones que antigament utilitzaven els velers comercials com a punts d’amarratge, s’han revalorat.

S’han emmarcat amb un paviment diferenciat i s’han dotat d’enllumenat per a monuments, i han quedat incorporades com a elements històrics dins del nou passeig. També s’ha incorporat al conjunt patrimonial un faristol informatiu amb la història d’aquestes pilones. A més, l’antic moll i els murs històrics s’han preservat i s’han dotat d’enllumenat monumental i d’una zona enjardinada per separar els espais amb terrassa dels murs.

LA XIFRA

390.000
euros
és el cost de les obres d’urbanització del sector del moll del Fortí, que ha endreçat i ordenat l’espai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia