L'Ajuntament de Portbou vol denunciar Endesa pel tall elèctric

El municipi de Portbou ha estat dels darrers a recuperar la normalitat ja que fins ahir a la tarda no es va restablir el subministrament elèctric. Els trens tampoc no van funcionar fins al matí. Si bé encara hi ha força municipis de la comarca afectats parcialment pel tall del subministrament, a Portbou fins ahir a les quatre de la tarda no va haver-n'hi enlloc, excepte a l'estació que disposava d'un grup electrogen. L'alcalde de la població, Antoni Vega (PSC), va criticar amb duresa la companyia Fecsa Endesa per les contínues promeses «que no es compleixen». «La companyia subministradora ens va prometre tres generadors aquest dimecres a les sis de la tarda; a les nou del vespre, ja eren dos; a les deu de la nit, només un, i, finalment, s'han perdut pel camí i encara no han arribat», va explicar ahir. Per tot això l'Ajuntament es planteja denunciar Fecsa Endesa. «Prèviament, ho he de consultar amb l'assessoria jurídica de l'Ajuntament i vull parlar amb altres alcaldes de la zona, però estem disposats a presentar aquesta denúncia», va insistir Vega. El motiu de la denúncia seria que «la companyia elèctrica ens digui una cosa que no és certa, que ens prometi que arribaran tres generadors i després no arriben», ha assenyalat l'alcalde de Portbou, que ha reconegut, però, que són «conscients» que hi ha una avaria molt important al municipi. Una part de la població, especialment gent gran, va començar a tenir un problema d'hipotèrmia pel fet d'haver estat quatre dies sense calefacció i amb temperatures baixes. Per això l'Ajuntament va habilitar un espai del centre cívic i una sala de l'estació perquè poguessin servir de refugi per a la gent que ho volia.

D'altra banda, el servei de trens entre Portbou i Figueres es va restablir amb intermitències la nit de dimecres.

Altres poblacions com ara Llançà o l'Escala ahir al vespre encara tenien sectors sense electricitat. Concretament, a la part alta de Grifeu, a Llançà, on va caure una torre, i al voltant d'Empúries, a l'Escala.

Pel que fa a la xarxa viària a l'Alt Empordà ja és plenament operativa i han desaparegut les grans retencions de camions a l'N-II i a l'AP-7 que es van produir dimarts i dimecres. Ahir a la matinada es van fer talls intermitents de cinc minuts a l'AP-7, a Capmany, per facilitar les tasques de reparació elèctriques de Fecsa Endesa. A les nou del matí ja s'hi podia circular amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona