Medi ambient

La llevantada castiga Sant Feliu de Guíxols, amb un ferit lleu, i s’Agaró

Un aiguat intens abans de mig matí va provocar afectacions en algunes vies i plantes baixes, i el despreniment d’una part del sostre en un supermercat

El temporal de llevant que ha afectat en les darreres hores el país i, ahir al matí, especialment, el litoral gironí, va provocar els pitjors estralls entre les deu i pocs minuts després de les onze del matí a Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro. L’estació meteorològica de Castell d’Aro va registrar més de 50 litres per metre quadrat en qüestió d’una hora, que van desbordar la capacitat del clavegueram en alguns punts amb l’obstacle de les fulles seques que van tapar embornals i els sediments acumulats en un final d’estiu poc plujós.

A Sant Feliu de Guíxols, l’aiguat va fer que l’aigua corregués nucli urbà avall per la carretera de Girona, les rondes i els entorns de les rieres cobertes de Tueda i el Monestir, amb aigua embassada al carrer Colom i el passeig que de mica en mica els embornals van anar engolint, després que la brigada retirés les tapes de registre en els llocs crítics. En alguns locals i plantes baixes van haver de treure aigua de l’interior, però també hi va haver un ensurt a l’interior del supermercat Comarket, a la carretera de Palamós, on va caure part d’un fals sostre i una treballadora va relliscar i va ser atesa in situ per professionals sanitaris per garantir que només es tractés de ferides lleus.

A Platja d’Aro l’aigua també va baixar per alguns carrers de la zona comercial i es va embassar a la plaça Europa. Però els pitjors impactes sobre la xarxa viària es van produir al nucli de s’Agaró, on, a més del tall provisional del camí del Butà –des de la part alta de Sant Feliu, per l’acumulació d’aigua i fang–, es va haver de tancar al trànsit la travessera urbana de la C-253 –l’avinguda de Platja d’Aro– entre les rotondes de la Rosa dels Vents i el límit amb Sant Feliu. En aquest punt, l’aigua va entrar en alguns locals comercials, com ara la fleca La Ibicenca o la peixateria Disfred, que sovint, quan plou fort, tenen el mateix problema.

LA XIFRA

52
litres per metre quadrat
es van registrar a l’estació meteorològica de Castell d’Aro en poc més d’una hora.

Afectacions menors a la Selva i l’interior

J. FERRER

A la Selva, els efectes de l’aiguat van ser menys destacats, ja que la zona més afectada va ser el massís de l’Ardenya i Cadiretes, però de matinada ja havien caigut 40,7 litres per metre quadrat a Santa Coloma de Farners –fins a les nou del matí–, que havien provocat la caiguda de tres arbres a Can Malladó, a la carretera de Sils. A Blanes, va haver-hi talls de llum puntuals i també hi van registrar 32 litres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona