Infraestructures i serveis

Els empresaris garrotxins i empordanesos demanen desencallar Logis Empordà

Els cercles Euram reclamen un impuls definitiu per a la plataforma logística de l’Empordà

Consideren que és una infraestructura bàsica per al territori

“Demanem que s’impulsi de manera definitiva Logis Empordà, una infraestructura bàsica no només per a l’Alt Empordà, sinó també per a les comarques del nostre entorn”, diu Josep Perxas, president del Cercle Euram de l’Empordà. L’entitat actua com un fòrum de debat i de pressió, d’empresaris reagrupats a l’àmbit comarcal per defensar la competitivitat dels seus territoris. Aquesta vegada, però, els presidents dels cercles Euram de l’Empordà i la Garrotxa s’han expressat en un comunicat conjunt per reclamar que es desencalli la plataforma multimodal situada al Far d’Empordà. En aquest sentit Òscar Rodríguez, president d’Euram a la Garrotxa, destaca que la Garrotxa té un dèficit de sòl industrial que Logis Empordà podria ajudar a resoldre.

Els empresaris de les dues comarques recorden que fa anys que la materialització d’aquest centre per a la logística i distribució i activitats de valor afegit, amb vocació transfronterera, continua pendent i que és un dels cavalls de batalla del Cercle Euram de l’Empordà. Els empresaris defensen que ha de convertir-se en un punt d’intermodalitat entre contenidors i camions, i entre vies d’ample ibèric i internacional des de l’estació de Vilamalla.

Els cercles Euram recorden que la decidida intervenció de la Generalitat ha estat clau per desencallar el futur de la infraestructura: el govern català ha pagat, ha posat a licitació i ha adjudicat el projecte d’arribada de la via d’ample internacional. Les obres podrien començar l’any vinent i els empresaris del territori demanen ara a les administracions un últim impuls per poder concretar-ho.

LES FRASES

Logis Empordà és una infraestructura bàsica per a totes les comarques del nostre entorn
.
Josep Perxas
president del Cercle Euram de l’Empordà
La Garrotxa té un dèficit de sòl industrial que Logis Empordà podria ajudar a resoldre
.
Òscar Rodríguez
president del Cercle Euram de La Garrotxa

Un nucli logístic del corredor mediterrani

Situat al Far d’Empordà, el centre Logis Empordà té una superfície bruta de 73 hectàrees, de les quals està urbanitzada una primera fase de 21 hectàrees. Va ser construïda per la Generalitat i és gestionada conjuntament per l’empresa pública Cimalsa i per l’Autoritat Portuària de Barcelona. El desenvolupament del Logis Empordà ha de significar també un impuls per al corredor mediterrani, del qual el Far-Vilamalla és un dels seus nuclis logístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia