El regidor de CiU Josep Maria Bargués i ERC acusen el govern de Torrelles d'inflar les obres de Can Coral

El regidor de CiU de Torrelles de Foix que no dirigeix cap àrea, Josep Maria Bargués, i el regidor d'ERC, Pere Masdeu, van denunciar ahir el desviament d'un 18,41% del cost total de les obres d'urbanització i reparcel·lació de Can Coral que ha acabat aplicant l'Ajuntament, governat per CiU. Els dos regidors –el primer integrant del govern local tot i que sense responsabilitats perquè l'alcalde, Jaume Brichs, li va treure fa mesos les àrees que dirigia i el segon membre de les comissions de govern amb veu però sense vot– van acusar el govern municipal d'haver augmentat el cost «sense justificació» i d'«irregularitats» en el seguiment de l'obra. Ho van fer al costat de l'associació de veïns i l'associació de propietaris, que ahir van alçar la veu contra l'augment de preu de l'obra i es van queixar que els diners que falten per pagar es cobrin en una sola quota urbanística, quan al gener es va cobrar la tercera. Els veïns i els regidors van criticar ahir el PSC per haver «adjudicat les obres quinze dies abans de les municipals del 2007» i CiU per no haver gestionat correctament les obres.

La urbanització, que inclou unes 840 parcel·les, es va adjudicar per un cost de 13,9 milions d'euros i el seu preu va pujar fins als 17 milions pel cost d'indemnitzacions. Al final, segons denuncien els veïns, el cost ha pujat un 18% més per diverses modificacions de l'actuació, entre les quals hi ha obres de canalització del clavegueram, que no han estat «justificades». Els veïns ja han pagat tres quotes urbanístiques i ara han de fer front al pagament d'una quarta que podria suposar uns 18.000 euros de mitjana. Els veïns asseguren que hi havia la promesa de l'alcalde de retardar el pagament.

Tensions a CiU

La roda de premsa d'ahir en què un membre del govern de CiU, ara sense tenir cap àrea, denunciava irregularitats en les obres de Can Coral i reclamava «responsabilitats» al seu propi govern va servir per escenificar, un altre cop, les divisions internes que hi ha al govern local que presideix Jaume Brichs des que Erasme Torrents va deixar el càrrec, l'any passat. Bargués va ser apartat del càrrec poc temps després que Brichs assumís l'alcaldia, després que, segons Bargués, es negués a aprovar en comissió de govern les quotes de Can Coral i l'alcalde l'amenacés de prendre represàlies i l'apartés de les seves funcions a les regidories d'Esports, Medi Ambient i Turisme. Bargués ha denunciat en diverses ocasions l'alcalde pel fet de «no pactar abans les decisions que adopta el govern amb els seus membres».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona