Administracions

La Guàrdia Urbana de Figueres tindrà un gos policia

Es contractarà el servei a una empresa especialitzada com a prova pilot

Si funciona es portarà a concurs

Figueres disposarà d’un gos policia que ajudarà la Guàrdia Urbana en les tasques de lluita contra el tràfic d’estupefaents, segons va admetre aquesta setmana el regidor de Seguretat Ciutadana de la ciutat, Quim Felip. Figueres contractarà els serveis de l’empresa Lladruc perquè patrulli conjuntament amb la Guàrdia Urbana. El regidor va admetre que aquesta idea feia temps que s’estava madurant i que finalment es va entendre que ara es podria posar en pràctica. “Hem mirat diverses experiències i hem decidit fer un lloguer del gos per a 21 sortides de tres hores cadascuna i, si això dona bon resultat, prepararíem un concurs per quatre anys”. El cost de l’experiència pilot serà de 15.000 euros, segons va revelar Casellas i no va desmentir Felip públicament durant el ple.

La decisió va fer-se pública durant el ple ordinari del març en respondre el regidor Felip a preguntes del portaveu del PSC, que va acusar-lo d’activar la proposta després de veure que ERC i el PSC l’havien plantejada.

“Estem d’acord que hi hagi un guia caní, però s’ha fet l’acció sense cap planificació”, va afirmar Casellas.

Quim Felip va respondre a la crítica de Casellas afirmant que al govern hi ha “ordre i mètode”. “Fa molt de temps que ho estàvem mirant”, va assegurar. El regidor va dir que ell feia mesos que hi treballava. “Ho he parlat amb la policia de Lloret, de Girona i amb diversos llocs d’ensinistrament. Ho provarem i si funciona ens podem plantejar el mètode de Lloret, que és el que més m’agrada.” Els gossos de suport per a tasques de patrullatge policíac preventiu i també per a detecció de drogues funciona en poblacions com ara Salt. El poble del Gironès té gos policia des del juny del 2016.

LA XIFRA

15.000
euros.
El servei de suport caní a la Guàrdia Urbana tindrà aquest preu per 21 sortides de 3 hores cadascuna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia