Medi ambient

Més de 300 espècies al parc dels Esculls

La instal·lació d’uns blocs el 2003 i la feina del Zoo han millorat la biodiversitat

El fons marí del parc dels Esculls de Barcelona, que comença a l’espigó del Bac de Roda i acaba al port, acull més de 300 espècies. Segons va explicar dilluns la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet, el projecte d’instal·lació d’uns blocs en forma de piràmide al fons marí el 2003 i les tasques del Zoo han permès una millora de la biodiversitat en aquesta zona. “Avui acull més de 300 espècies d’algues, invertebrats i peixos, fins i tot coralls tous, pops, esponges... Són moltes les espècies que podem anar seguint gràcies a la feina que fa el Zoo”, va indicar Bonet.

L’enterrament de 365 blocs de formigó ara fa 16 anys es va fer amb l’objectiu d’ajudar a la recuperació de la biodiversitat marina i la qualitat dels fons marins de la ciutat. “Són 365 blocs de formigó dipositats a entre 15 i 22 metres de profunditat entre 200 i 300 metres mar endins que han servit per acollir bona part de les espècies que mai ens imaginaríem que tenim tan a la vora.”

Per la seva banda, el Zoo de Barcelona, a través de la seva fundació, n’ha fet el seguiment durant aquests anys i ha vetllat per millorar la projecció i conservació de l’ecosistema marí del litoral barceloní. “Fa una feina molt important per veure com, en les ranures i la superfície dels blocs, s’hi ha anat instal·lant plàncton que ha donat lloc a aquesta enorme biodiversitat”, va celebrar Bonet.

“Som la Barcelona que lluita per la biodiversitat, no només lluitant contra el canvi climàtic sinó també treballant contra la pèrdua silenciosa de la biodiversitat”, va concloure la tinenta d’alcalde.

Centre de Conservació

El pròxim pas, segons i el consistori, serà la creació del Centre de Conservació de la Biodiversitat Marina per continuar vetllant per la preservació dels organismes marins i conscienciar en la protecció dels hàbitats mediterranis amenaçats.

Per la seva banda, el director del Zoo de Barcelona, Antonio Alarcón, ha destacat que gràcies als blocs enfonsats s’ha establert un ecosistema en què hi ha molta quantitat d’’invertebrats, mol·luscs, gorgònies i diversitat de peixos. “Aquestes 365 estructures actuen com un oasi”, ha explicat Alarcón, destacant que en pocs metres quadrats hi ha una biodiversitat “esplèndida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia