ERC exigeix explicacions sobre el canvi de vot en la moció contra l'MTC

El grup municipal d'ERC a Riudecols no està satisfet amb el resultat de la votació sobre la moció presentada en l'últim ple per instar tots els membres de l'Ajuntament a pronunciar-se a favor o en contra del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears d'Ascó. El vot va ser contrari i la moció no es va arribar a aprovar, però Esquerra no veu de bon ull la manera com es va procedir a fer les votacions, i és que alguns regidors van canviar el sentit del vot a darrera hora, tot i que inicialment només l'alcalde, Pere Solanellas, hi va votar en contra. El regidor d'ERC Pere Fàbregas va explicar que desconeixia si el canvi de vot s'havia fet «per ignorància» o per provocar que la moció no prosperés, però en el ple que tindrà lloc aquest vespre, el seu grup presentarà una queixa formal perquè es donin explicacions sobre com va anar el procés.

Fàbregas no hi veu mala intenció però jurídicament el sentit del vot no es pot canviar quan ja s'ha reflectit en acta i per tant, en cas que ja s'hagués donat per tancat el procés, no es podria haver tornat a votar. ERC no té constància ni que el procés continués obert o ja estigués tancat quan es va votar per segon cop i, a més, va explicar que el seu grup no ha consultat cap figura legal per saber si el procés va ser legal o no i si té validesa. Amb tot, li sembla «incoherent» com es va procedir i per això ara es demana que s'aclareixin els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona