Medi ambient

Els propietaris fan oficial la seva oposició al pla de protecció de l’Alta Garrotxa

Decideixen presentar una esmena a la totalitat al projecte

Setmanes enrere també va anunciar la mateixa mesura el Consorci Forestal de Catalunya

Les associacions de propietaris de l’Alta Garrotxa i de la Vall de Camprodon han decidit presentar una esmena a la totalitat al projecte de pla de protecció de l’espai natural de l’Alta Garrotxa, i fer oficial d’aquesta manera la seva oposició al document, elaborat per la Generalitat i el Consorci de l’Alta Garrotxa, i que ara és a exposició pública. Una part d’aquest col·lectiu forma part del Consorci Forestal de Catalunya, una entitat que setmanes enrere va optar també per presentar una esmena a tot el pla. Es dona la circumstància que més del 90% del territori afectat és de titularitat privada.

Els propietaris –associats precisament arran de la redacció del pla– consideren que no hi ha hagut “voluntat negociadora real” i que el document “ni respon a les necessitats del territori ni preveu òrgans de gestió veritablement participatius”. Els afectats sostenen que a l’hora de redactar el projecte no va existir “un procés de participació ciutadana real” i que, quan els han fet arribar les seves peticions, “no han acceptat pràcticament cap dels aspectes importants per a nosaltres”, han manifestat els presidents de les associacions de l’Alta Garrotxa i de la Vall de Camprodon, Francesc Bonet i Josep Maria Pujol-Galceran.

D’altra banda, han recordat que la recent modificació dels estatuts del Consorci de l’Alta Garrotxa ha deixat fora d’aquest ens els representants dels propietaris, a més d’altres sectors implicats.

Convivència

El pla l’han redactat, sota la direcció del biòleg Francesc Diego, tècnics de la Generalitat i del Consorci de l’Alta Garrotxa, l’ens que gestiona –i continuarà gestionant– el territori protegit. En línies generals, l’objectiu de la iniciativa –van argumentar en la presentació del document– és fer compatible la protecció dels valors naturals (fauna, flora i geologia) i arquitectònics amb activitats considerades sostenibles.

LA XIFRA

91,5
per cent
del territori afectat és de propietat privada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona