Administracions

Sant Feliu “avisa” que pot ressituar el mercat ambulant

Una nota oficial insta els paradistes del diumenge a ser més polits si no volen acabar al Guíxols Arena

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha difós un avís entre els paradistes del mercat ambulant al passeig del Mar, perquè “l’espai de venda que ocupen els diumenges quedi en el mateix estat” un cop acabada la venda.

En la nota es recorda que a l’agost van destinar un seguit d’agents cívics a controlar la retirada de la brossa i els embalatges cap als contenidors habilitats i que, si la situació no millora, “s’iniciaran els tràmits necessaris” per traslladar les parades de roba i complements cap al Guíxols Arena. L’avís ha corregut per les xarxes socials i algun marxant atribueix els problemes a una minoria de paradistes incívics. Des de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines, que el 2012 va presentar batalla contra una proposta per redistribuir les parades més enllà del front marítim –però més a prop–, el president sortint, Josep Maria Vergés, repartia culpes entre “els nous incívics [no adherits a l’entitat], que n’hi ha, i l’administració que els ha obert les portes a parar al mercat”. Per Vergés, la idea de treure el mercat del passeig no és nova, però alertava que “serà una eutanàsia del mercat, que afectarà el comerç i els restauradors del nucli històric”, a curt o mitjà termini.

Entre el veïnat i els comerciants la notícia s’ha encaixat amb incertesa, ja que, si bé les parades amoïnen alguns restauradors amb terrasses al passeig, el mercat atrau molt de públic els diumenges al matí, els dotze mesos de l’any, i la majoria de comerços les veuen positivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona