Infraestructures i serveis

L’eficiència energètica a les cases, més a l’abast a Olot

La ciutat desplega el programa EuroPACE - HolaDomus, que facilita finançament avantatjós i assessorament per a reformes que rebaixin la despesa energètica i la contaminació dels habitatges

El programa EuroPACE de foment de l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables als habitatges arrenca aquest mes d’octubre a Olot, la ciutat elegida per ser-ne pionera. Es tracta d’un ambiciós projecte finançat per la UE consistent a assessorar tècnicament i en matèria de finançament (amb unes condicions més assequibles que les habituals) els propietaris que vulguin fer reformes als seus pisos o cases, sempre que incloguin els objectius de caire mediambiental esmentats. Si bé el programa es diu EuroPACE, el seu nom comercial a Catalunya és HolaDomus. El ple municipal va aprovar ahir les mesures per poder-lo desplegar. Després d’experimentar-ho a Olot, es preveu que el programa s’expandeixi a altres punts del país.

El mecanisme

A l’oficina que HolaDomus tindrà als baixos de la casa de la vila, els interessats podran explicar el seu projecte, els orientaran i els adreçaran a professionals seleccionats que garanteixin una qualitat del treball.

La part econòmica

Paral·lelament, HolaDomus buscarà el finançament de la inversió amb unes condicions més avantatjoses que les que els particulars obtenen normalment a les entitats bancàries per aquest tipus d’obres, per exemple un període més llarg d’amortització perquè la quota mensual sigui com més reduïda millor i, per tant, més assequible. El regidor d’Urbanisme, Jordi Güell, el director de la Fundació EuroPACE, Jordi Ayats, i l’alcalde, Pep Berga, van subratllar ahir, en la presentació del programa a la premsa, que precisament HolaDomus està pensat per als propietaris “que potser no tindrien la confiança dels bancs”. El dia 8 d’octubre se’n farà la presentació a representants d’administracions i sectors professionals en un àmbit estatal i, més endavant, s’explicarà al públic en general. A partir del 10 d’octubre l’oficina ja estarà oberta.

LA DATA

10.10.19
és el dia
previst d’obertura de l’oficina d’HolaDomus als baixos de l’ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia