Infraestructures i serveis

El Consorci de la Costa Brava afegirà vint municipis

Serà la primera ampliació de la història del CCB, que passarà a gestionar les aigües de quaranta-set municipis

Un total de vint municipis del prelitoral i el litoral gironí han fet els primers passos per convertir-se en membres de ple dret del Consorci de la Costa Brava (CCB). Es calcula que abans que acabi l’any 2019, les adhesions seran definitives. L’entitat està presidida actualment pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i s’encarrega de l’abastiment i la gestió de les aigües a pobles i ciutats d’arreu del territori gironí.

El mateix Noguer va ser l’encarregat, dijous, d’obrir l’acte d’ampliació. Acompanyat per Lluís Puig, vicepresident primer i alcalde de Palamós, i Josep Maria Cervera, vicepresident segon i alcalde del Port de la Selva, va explicar que “l’entrada en vigor de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) va suposar una redefinició de les competències”, fet que els ha empès a “regularitzar la situació dels ajuntaments no consorciats”, segons paraules del president del consorci. És la primera ampliació que es fa des que l’ens va ser creat, el 1971. Suposarà que el consorci gestioni les aigües de quaranta-set municipis del litoral i prelitoral gironí. L’augment serà del 18,24% en nombre d’habitants que reben els serveis de l’entitat –45.087, comptant només les residències fixes–, que arriba així als 292.189. El consorci, però, calcula que amb l’augment de població estacional als mesos d’estiu a la Costa Brava, s’arriba a donar servei a un milió de persones.

LA XIFRA

45.087
persones
és el creixement que calcula el Consorci de la Costa Brava, prenent les dades de residència fixa.

LA FRASE

L’entrada en vigor de la LRSAL va suposar una redefinició de les competències
Miquel Noguer
President de la diputació de Girona i del ccB

Només quatre ajuntaments nous

De les vint adhesions que va anunciar el Consorci, només quatre no rebien ja els seus serveis. És el cas dels ajuntaments Colomers, Jafre, la Tallada d’Empordà i Verges. Els altres setze –Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Garriguella, Llagostera, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, Torrent, Vidreres, Vilajuïga i Ullà– rebien serveis com a membres no consorciats. Amb l’entrada al CCB, es converteixen en membres de ple dret i podran participar tant en la gestió com en la presa de decisions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona