Administracions

A votació els pressupostos participatius a la Jonquera

Fins al dia 24 d’octubre els veïns poden escollir entre set propostes

S’hi destinarà 100.000 euros

Des de dijous passat i fins al 24 d’octubre tots els veïns i veïnes de la Jonquera majors de setze anys empadronats al municipi poden votar per decidir el destí de 100.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal per al 2020. La partida es dedicarà a una o diverses de les set propostes a votació, fins a esgotar els 100.000 euros. Els projectes plantejats als veïns són: habilitar un parc per a gossos o pipicà, creació de pàrquings segurs per a bicicletes, millora d’una o dues rotondes de l’N-II, presència d’escultures en diferents llocs del municipi, instal·lació de més jardineres, inversió en plaques fotovoltaiques, i sistemes de protecció solar als espais i parcs infantils. El detall de les propostes es pot consultar al mateix web on es pot fer la votació, decidimlajonquera.cat , i el vot també es pot fer al punt de votació assistida a Can Laporta.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, ha instat els jonquerencs i jonquerenques a prendre part activament en la votació i es mostra satisfeta de la participació en la fase anterior de recollida de propostes, que ha servit, en paraules de l’alcaldessa, “per recollir idees de futur i detectar demandes dels veïns i veïnes del poble que, surtin escollides o no en la votació, seran tingudes en compte de cara al futur”. Cada vilatà pot escollir un màxim de tres propostes. En la primera fase del projecte, els veïns van fer arribar 56 propostes al consistori. Els serveis tècnics de l’Ajuntament van dur a terme un treball de filtrat a partir d’un seguit de criteris objectius, com la viabilitat tècnica, la legalitat i l’adequació al pressupost sotmès a votació. Finalment, els projectes finalistes que passen a la votació final són els set esmentats, tots ells degudament quantificats de tal manera que els veïns i veïnes coneguin el cost de cadascun abans d’emetre el seu vot.

LA XIFRA

7
propostes
es posen a votació en els pressupostos participatius del 2020 amb una partida de 100.000 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona