Administracions

Retrets al govern de Salt per no haver negociat les ordenances

ERC i JxCat fan servir la majoria per aprovar-les, mentre que el PSC diu que no hi ha hagut voluntat de consens, i IpS-CUP, que no afavoreixen la justícia social

La plantilla de la policia local s’ampliarà fins als 57 efectius

Salt va aprovar l’actualització de les ordenances fiscals tot i les crítiques de l’oposició, que va retreure a l’equip de govern la falta de voluntat per consensuar-les. Així, ERC i Junts van aprofitar la majoria absoluta en el ple saltenc per tirar-les endavant, amb deu vots a favor i els nou vots en contra del PSC, Independents per Salt (IpS-CUP) i Vox. Les regidores Núria Heras (ERC) i Cris Sibina (CUP) no eren en el ple.

La regidora Marta Guillaumes, des d’IpS-CUP, socis de govern en l’anterior legislatura, va lamentar que hagi “desaparegut la línia de treball compartit”. Guillaumes va recalcar que “no promouen la justícia social”. A més, va proposar fer “audiències públiques” de les ordenances, tal com es fa amb els pressupostos participatius. El regidor de Serveis Econòmics i tercer tinent d’alcalde, Toni Vidal (ERC), que va defensar les ordenances, va recordar a Guillaumes una reunió feta dies abans. Amb tot, va destacar que recollia el guant del fair play que li reclamava. El PSC va insistir en la falta de voluntat per negociar-les. Entre altres mesures, les ordenances incorporen el recàrrec del 50% a l’IBI dels pisos desocupats. Joan Martín (PSC) va destacar que “no és posar-se una medalla”, sinó que Salt “s’adapta a les mesures impulsades pel govern de Pedro Sánchez”. També va reclamar una “aposta més valenta” per l’eficiència energètica. En aquest sentit, Joan Martín, amb relació a les bonificacions per l’ús del contenidor de fracció orgànica a partir d’una targeta identificativa i un lector, va assenyalar que és una “idea interessant”. “Som incrèduls pel que fa a la seva aplicació”, va exposar Martín.

Seguretat

El ple també va aprovar, amb divuit vots a favor i una abstenció, l’ampliació de la plantilla de la policia local, fins als 57 efectius, amb la creació de tres noves places d’agent, una de caporal i una de sergent. Ara la plantilla està formada per 42 agents, sis caporals, dos sergents, un sotsinspector i un inspector; en total, 52 efectius. A banda d’aquesta ampliació, a principis del mes que ve s’hi incorporaran quatre agents interins per cobrir les vacants que hi ha a la policia saltenca. El regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, va explicar que aquest augment es du a terme “per dimensionar la plantilla i adaptar-la a les necessitats de Salt”. Vidal va recordar que la mesura “dota de múscul” la plantilla. Guillaumes va argumentar l’abstenció d’IpS-CUP dient que el seu grup no “prioritzarà la policia per sobre d’altres àrees com ara l’educació” i va preguntar a l’equip de govern on són les polítiques transformadores. Els socialistes van considerar que l’ampliació de la plantilla és positiva perquè acosta el municipi “als estàndards europeus”, segons va indicar Ángeles Gemma (PSC). Des de Vox, Sergi Fabri va celebrar la mesura el mateix dia que presentava una moció per augmentar la seguretat a Salt. L’alcalde, Jordi Viñas (ERC), va qualificar la moció de Fabri d’“oportunista”, ja que es va registrar el mateix dia de saber-se l’ordre del dia del ple. Vidal va recordar que ja ho havia anunciat en el ple anterior. La moció de Vox es va tombar.

LES FRASES

Ha desaparegut la línia de treball compartit de fa quatre anys; no promouen la justícia social
Marta Guillaumes
ips-CUP

LA XIFRA

52
persones
integren la plantilla actual de la policia municipal. Ara s’ampliarà fins als 57 efectius.
No hi ha hagut voluntat de negociar les ordenances fiscals. Són fetes pel govern i per al govern
Joan Martín
psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia