Medi ambient

Calonge du els estralls del passeig a Costes

Demanen a l’ens que es repari l’esllavissada provocada pel darrer temporal

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, i el regidor de Platges, Norbert Botella, s’han reunit amb el delegat de Costes de l’Estat a la demarcació, Enric Girona, per demanar a l’ens una solució a l’esllavissada de la rocalla de contenció del passeig marítim Josep Mundet, a la platja de Sant Antoni. L’últim temporal, a finals d’octubre, ha tornat a provocar estralls entre el segon i el tercer espigó, a l’altura del restaurant Can Simon, i Bell-lloch demana una reparació amb garanties perquè l’any passat ja hi va haver de fer una reparació d’emergència.

Girona va argumentar que el pressupost anual ja s’ha exhaurit, però va oferir-los la possibilitat de sufragar l’obra amb càrrec a la partida per a emergències, després d’analitzar la possible afectació de l’esllavissada al subsol del passeig, amb georadar. El govern local veu bé la proposta, sempre que les obres es facin en un termini curt de temps.

En la trobada, Bell-lloch i Botella també van preguntar pel projecte dels futurs espigons, ara mateix en fase d’exposició pública i amb la previsió de començar les obres el 2021. Finalment, van oferir a Girona la possibilitat d’aprofitar sorra extreta dels fonaments de diverses promocions d’habitatges a prop del litoral per regenerar les platges. Aquesta possibilitat es tindrà en compte, però estarà pendent dels estudis granulomètrics i sanitaris sobre la idoneïtat de l’àrid per a les zones de bany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia