Administracions

Blanes desencalla els projectes per al PUOSC

L’equip de govern obté, al segon intent, el suport necessari per tirar-ho endavant

El ple de Blanes va aprovar ahir els punts que l’equip de govern havia hagut de deixar sobre la taula en l’anterior sessió i que permeten, ara sí, acollir-se a les subvencions del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, per al període 2020-2024.

En aquest pla l’Ajuntament de Blanes hi presenta dos projectes, que sumen una inversió de més d’un milió i mig d’euros. D’una banda, la primera fase del projecte de condicionament de la plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire, que té un pressupost de 800.520 euros; i de l’altra, l’estabilització del talús i el jaciment arqueològic dels Pedrets, que suposa una inversió de 615.600 euros. Però per obtenir aquesta subvenció, que pot ser d’un màxim de 250.000 euros, l’Ajuntament de Blanes havia de poder comptar amb la quantitat econòmica necessària per executar-los, i és per això que l’equip de govern ha treballat per aprovar una modificació pressupostària.

En un ple extraordinari ahir es va desencallar tot. Així, es va aprovar una modificació pressupostària de dos milions d’euros, que va tenir el suport d’ERC i Blanes en Comú, que formen l’actual equip de govern, i l’abstenció del PSC i Junts per Blanes. El grup de Ciutadans va considerar que el suport rebut havia estat “una compra de vots i un intercanvi de cromos en tota regla”, i va abandonar el ple durant aquest punt i, per tant, no va votar.

L’altre punt del dia, en què es plantejava l’opció d’aspirar a les subvencions del PUOSC, va ser aprovat per unanimitat. Contràriament a l’opinió de Ciutadans, l’alcalde, Àngel Canosa, es va mostrar satisfet que s’hagi començat a posar fil a l’agulla a alguns dels projectes previstos per a l’actual mandat. En aquest sentit, va remarcar que aquesta decisió és la primera “d’una llista de temes” que consideren “cabdals” per al municipi i que volen que s’endeguin durant aquest mandat.

Els punts tractats ja s’havien posat sobre la taula en l’anterior ple ordinari del 30 d’octubre, però l’equip de govern no va obtenir prou suport.

Aquesta modificació permetrà, també, fer treballs preliminars per a la remodelació de la plaça dels Dies Feiners i per a una obra hidràulica i d’urbanització al barri de Mas Cremat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia