Urbanisme

Balanç agredolç i amb cauteles entre els alcaldes i l’entitat SOS Costa Brava

El govern de Tossa està satisfet per la preservació de cala Morisca, però Begur i Pals són més prudents

Els conservacionistes creuen que s’ha fer curt

Alcaldes i edils dels 22 municipis de la Costa Brava, un cop informats ahir a la tarda sobre l’abast del PDU i les desclassificacions i revisions d’edificabilitat a la baixa, sortien de la reunió amb la incertesa com a sensació predominant. Hi havia alegries, com la de l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, perquè la Generalitat mou fitxa per blindar cala Morisca o Pola Giverola de les urbanitzacions planejades. O fins i tot la de la seva homòloga a Begur, Maite Selva, per la protecció d’Aiguafreda; però l’alcaldessa begurenca també es mostrava cautelosa fins que acabin de pair el detall i els efectes sobre els diversos sectors amb els tècnics.

En aquesta mateixa línia de Selva es manifestava l’alcalde de Pals, Carles Pi: “És només una aprovació inicial, poden caure moltes al·legacions d’afectats i nosaltres, com molts d’altres, haurem d’adaptar els POUM.” L’altre dubte rau en les indemnitzacions que poden reclamar els promotors. Per Pi, queda clar que si això ho promou la Generalitat, els diners no hauran de sortir dels municipis. I Serra els va garantir que el pla assegurarà no haver d’indemnitzar en les desclassificacions, tot i que en alguns municipis fan notar que fa anys que els particulars paguen IBI urbà de parcel·les pendents d’urbanitzar.

El cas del Port de la Selva

El tinent d’alcalde del Port de la Selva, Josep Pinart, en canvi, trobava excessiva la retallada de 156 habitatges dels 996 que hi preveu el planejament vigent.

Argumentava que hi ha molts petits particulars amb terrenys individuals, i que dels “22 municipis malalts, alguns amb càncer, però d’altres tan sols amb un refredat, s’ha acabat aplicant quimioteràpia a tots”.

Pels ecologistes, insuficient

Des de SOS Costa Brava, la plataforma que va llançar el crit d’alarma, un dels portaveus, l’advocat Eduard de Ribot, es mostrava “en part satisfet, perquè s’ha atès la reivindicació, però decebut perquè la proposta queda a mig camí de salvar la Costa Brava”. Destacava en positiu els casos de cala Morisca, Aiguafreda o alguns sectors de Cadaqués, però tampoc obviava que queden casos a mig fer, com sa Guarda, –en aquest darrer terme, s’Antiga i Jardins de sa Riera Living –a Begur– o Aigua Xelida i la muntanya de Sant Sebastià, a Palafrugell.

L’entitat valorarà a fons el document en el període d’al·legacions de 67 dies que s’obre ara. Dijous a la tarda es reuniran al centre cívic del Barri Vell de Girona per preparar les seves esmenes crítiques al document. De Ribot aprecia, a més, que la revisió se centra només en poblacions amb plans antics, però no entra en els adaptats a la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona