Infraestructures i serveis

Les obres al túnel de les Glòries provocaran talls a rodalies

Afectaran les línies R3, R4 i R12 entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal del 21 de desembre al 5 de gener

Com a alternativa es reforçarà l’L1 del metro i hi haurà un bus llançadora

Les obres de reforç a l’interior dels túnels de les Glòries per on circulen les línies R3, R4 i R12 de rodalies provocaran talls entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal del 21 de desembre al 5 de gener. Per donar una alternativa de mobilitat durant aquests dies, es reforçarà l’L1 del metro i s’habilitarà un bus llançadora. Renfe i TMB han calculat que les obres afectaran uns 60.000 viatgers diaris, que tardaran uns 15 minuts més de mitjana en el seu trajecte habitual. Per minimitzar els efectes del tall s’ha optat per fer-lo durant el període de vacances escolars de Nadal.

L’L1 incrementarà el seu servei amb tres trens en hora punta els dies laborables i es posarà un bus llançadora entre les estacions de Sant Andreu Arenal, la Sagrera i Clot Aragó per l’avinguda Meridiana que farà de reforç entre les 6 i les 10 del matí i de 4 de la tarda a 8 del vespre amb una freqüència entre 7 i 8 minuts. La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, va explicar ahir que es valorarà “sobre la marxa” si cal ampliar horaris.

Les línies afectades pel tall de circulació entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf són l’R3 (L’Hospitalet-Vic- Puigcerdà), l’R4 Nord (Barcelona-Manresa), l’R12 (Barcelona-Lleida per Manresa) i l’R4 Sud (Barcelona-Sant Vicenç de Calders per Vilafranca). El reforç del metro i els busos llançadora servirà per als usuaris de les línies R3 i R4 Nord, mentre que els viatgers de l’R4 Sud circularan amb normalitat fins a Arc de Triomf i continuaran desviats cap a Badalona, passant per Clot-Aragó, on iniciaran o finalitzaran el seu recorregut. Pel que fa a l’R12, els combois circularan desviats per passeig de Gràcia, per la qual cosa no faran parada a plaça de Catalunya, Arc de Triomf, Sant Andreu Arenal i Torre Baró. Amb l’objectiu de simplificar tota l’operació ferroviària es modificaran els horaris dels trens de les línies R3 i R4. A més, els títols de transport de Renfe, no integrats, seran vàlids per accedir a les estacions de metro de Rambla Just Oliveras, Sants Estació, Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, La Sagrera i Cornellà Centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona