Medi ambient

Empreses i entitats podran comprometre’s pel planeta

La primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica presenta avui més d’un centenar de propostes sectorials per frenar l’escalfament global

Busca l’adhesió de la societat i es farà un seguiment del compliment

La primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica, que es fa avui organitzada Departament de Territori i Sostenibilitat, vol buscar compromisos concrets d’empreses, entitats i associacions en la lluita contra el canvi climàtic. Com a pas previ, prop de 200 representants d’empreses i entitats de diferents sectors han participat en dotze trobades sectorials que han servit per posar en comú compromisos. D’aquestes reunions n’han sortit sis compromisos generals i un centenar de sectorials als quals es podran sumar totes les organitzacions que ho vulguin a partir de demà. Per fer el seguiment es preveu la creació de tres comissions amb presidències independents que vetllaran pel compliment dels compromisos adquirits. “Interpel·lem totes les empreses del país de sectors molt diversos”, assegura el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que precisa que cada companyia es podrà adherir als compromisos concrets que vulgui.

La cimera, encapçalada pel president Quim Torra, s’organitzarà en tres taules de diàleg en què diferents institucions i empreses parlaran dels seus reptes en la lluita contra l’emergència climàtica. La primera taula serà sobre el paper municipal i la col·laboració entre administracions davant de la crisi climàtica i tindrà representants de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. La segona taula se centrarà en innovació i tindrà la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Seat, Aigües de Barcelona, el despatx d’arquitectura Batlle i Roig i el Barcelona Centre Financer. Finalment, la tercera taula vol parlar de l’acció davant de la crisi climàtica i els convidats són Fira de Barcelona, Port de Barcelona, la confederació de turisme rural Turalcat, i les empreses Bodegas Torres i Bon Preu. Després de les taules, està previst que els responsables de Territori i Sostenibilitat facin públics els compromisos que planteja la cimera i demanin a empreses i entitats que s’hi sumin. “Catalunya ha de formar part de la lluita permanent contra l’emergència climàtica”, manté Calvet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona