Medi ambient

El Parc d’Aigüestortes torna a superar el mig milió de visitants el 2019

Els municipis d’Espot i la Vall de Boí concentren el gros de l’afluència

El Parc d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va rebre 560.723 visitants el 2019. La xifra representa un augment de l’1,6% respecte a l’any anterior i trenca la tendència a la baixa de l’any 2018. És el cinquè any que el parc supera el mig milió de visitants i es configura com un dels espais naturals protegits més representatius dels Pirineus.

Els municipis d’Espot i la Vall de Boí són els que concentren el gros de visitants (72%). La resta es reparteixen per altres zones del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, i les comarques del Pallars Jussà i la Val d’Aran. Destaquen els accessos de la Val d’Aran, amb un total de 64.489 persones, i la Vall Fosca, amb 28.623, com a entrada sud del Parc Nacional. El senderisme i l’alpinisme són les activitats principals dels visitants, que també hi accedeixen per gaudir del paisatge i del patrimoni cultural del territori.

Prenen molta importància les cases del parc com a centres de recepció, gestió de visites i educació ambiental. La casa del Parc d’Espot va rebre 22.478 persones i Boí, 14.572 persones. Així mateix, l’Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua, situat a la localitat de Llessui, amb una exposició sobre la ramaderia als Pirineus, ha assolit les 5.106 visites. Prop de dues mil persones van participar en itineraris guiats de natura i d’educació ambiental i més de quatre-centes en cursos, jornades i conferències organitzades als centres d’informació. El 2019 es va allargar el recorregut del bus del Parc de Sort fins a l’embassament de Sallente. Aquest servei ha fet de llançadora entre la línia de tren Lleida-la Pobla i el telefèric de la Vall Fosca durant el període estival. El parc es va convertir l’any passat en la zona d’especial protecció de la qualitat acústica més gran de Catalunya. L’any 2018 ja havia obtingut la certificació com a reserva i destinació turística Starlight, que acredita els deu municipis del parc com a àrees amb una qualitat del cel nocturn excepcional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia