Medi ambient

L’Escala té una oficina per a la transició energètica

Es posa en servei com a espai d’informació sobre l’energia sostenible i d’aplicació de mesures d’adaptació als efectes del canvi climàtic en el municipi i de mitigació

L’Ajuntament de l’Escala disposa des d’aquesta setmana d’una oficina tècnica per a la transició energètica i emergència climàtica (OTEC), un espai municipal d’informació, difusió i formació sobre l’energia sostenible i d’aplicació de mesures d’adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic al municipi de l’Escala.

L’OTEC proporcionarà assessorament gratuït i personalitzat a entitats públiques i privades, organitzarà tallers, jornades i activitats per als escalencs i elaborarà informes tècnics de temàtica energètica i d’aplicació de mesures de mitigació dels efectes del canvi climàtic i d’adaptació. La seva funció és la de conscienciar en relació amb els aspectes energètics i de lluita contra el canvi climàtic mitjançant la realització de cicles formatius, tallers, conferències, exposicions i altres tipus d’esdeveniments adreçats a empresaris, comerciants i els ciutadans en general. També té la funció desenvolupar un servei d’auditoria i d’assessorament personalitzat i concertat pel foment de l’estalvi energètic i de lluita contra el canvi climàtic per a les empreses, els negocis i els particulars del municipi i promoure l’eficiència i l’autoconsum energètic entre els agents privats i els ciutadans.

Es dedicarà a elaborar informes tècnics i d’avaluació dels efectes sobre el canvi climàtic i de l’eficiència energètica sobre certs plans, programes i projectes promoguts per les diferents àrees i serveis tècnics municipals i participarà en la redacció de plans, programes, projectes i plecs tècnics per garantir la incorporació de mesures d’eficiència energètica i de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

També redactarà projectes per a la implantació d’estratègies, programes, mesures i accions per a l’eficiència, l’estalvi i la transició energètica i l’adaptació als efectes del canvi climàtic per als diferents equipaments i estances municipals.

“Posem una eina al servei del ciutadà, que comprometrà l’administració a tots nivells, amb els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica i de la lluita contra el canvi climàtic”, afirma l’alcalde, Víctor Puga. El regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, va assegurar que fa mesos que hi treballen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia