Medi ambient

Espècie identificada per primera vegada al país

S’ha localitzat per primer cop una espècie de planta que mai abans no s’havia identificat a l’Estat espanyol. En concret, la planta es troba al parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. L’espècie s’anomena Herniaria alpina i l’autor de la troballa és l’investigador Moisès Guardiola, que la va localitzar durant l’elaboració d’ un treball de cartografia detallada dels hàbitats del parc natural a la zona del circ d’Ulldeter, l’estiu del 2018.

L’Herniaria alpina pertany a la família de les cariofil·làcies i, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), està considerada vulnerable. Fins ara, es coneixia l’existència de l’espècie al vessant nord dels Pirineus, però no s’havia trobat al vessant sud. La població natural identificada a la península Ibèrica per l’investigador Guardiola ocupa molt poca extensió i està formada per menys de 200 individus madurs, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La planta apareix com un petit coixinet de 10 a 15 cm de diàmetre i està associada a pedrusques sobre substrat calcari.

El parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser s’estén a les valls altes del Ter i del Freser, al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, fent frontera amb el parc natural dels Pirineus Catalans a la Catalunya del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona