Infraestructures i serveis

Desinfecció d’espais públics i contenidors

Els municipis reforcen les neteges amb màquines de pressió i preparats

Vehicles que disposen de grups de pressió i una solució d’hipoclorit sòdic al 0,1%, que equival a 20 ml de lleixiu per litre d’aigua. Aquesta és la fórmula bàsica que s’està generalitzant a molts municipis de la demarcació. Les variacions, en funció dels espais i dels dispositius municipals, incorporen nous detergents, lleixius o productes desinfectants específics, innocus per a les persones, però arreu tenen la mateixa finalitat: evitar els possibles contagis. A Figueres, el vicealcalde Pere Casellas explica que mitjançant els serveis de Fisersa i Ecoserveis l’Ajuntament ja va començar la setmana passada el desplegament de la neteja i la desinfecció als espais públics de més de risc i més concorreguts: accessos a l’hospital, clíniques i geriàtrics, cada 48 hores. Ara, a més, una d’aquestes màquines tot el dia neteja i desinfecta els contenidors d’escombraries.

En la mateixa línia, molts ajuntaments de l’Alt Empordà apliquen mesures similars a espais públics i contenidors mitjançant les seves respectives empreses de neteja o de serveis municipals, entre altres Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Vilafant i la Jonquera.

A la Selva, a Blanes, l’empresa Nora intensifica la neteja dels espais de la via pública i es desinfecten els voltants dels dos ambulatoris, l’hospital comarcal de Blanes i l’hospital asil Sant Jaume. A més, s’han reforçat les eines de protecció en la recollida de residus de l’hospital. Nora, que presta el servei a molts municipis en aquesta comarca, incrementa el rentatge a pressió i l’aplicació dels desinfectants en contenidors. A Lloret han intensificat la feina a prop de centres sanitaris, farmàcies, la comissaria de la policia i Protecció Civil. A la Garrotxa, Olot ha començat a netejar carrers: ahir es va fer la desinfecció de contenidors i avui es fa l’exterior de comerços i farmàcies. Tot i que es garanteix arreu la recollida d’escombraries, tots els consistoris acompanyen aquestes mesures amb una crida a la responsabilitat dels veïns i demanen que es respectin més que mai els horaris en què es llencen les deixalles i la correcta separació dels residus als contenidors. En alguns municipis s’han modificat o suspès la freqüència de serveis com la recollida d’objectes voluminosos i els horaris de les deixalleries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia