Infraestructures i serveis

Gairebé tota la xarxa de transport públic funcionarà als nivells previs a la pandèmia a partir de dilluns

Rodalies, TMB, Tram i FGC tindran l’oferta d’un dia feiner habitual

Al llarg del cap de setmana s’anirà reforçant l’oferta dels diferents operadors

La pràctica totalitat del transport públic tornarà a funcionar al 100% a partir de dilluns, amb les freqüències equivalents a l’oferta prèvia a l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus, segons l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

El Metro de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Tram i la majoria de línies de Rodalies oferiran el servei habitual d’un dia feina.

El servei del bus metropolità de l’AMB torna a ser l’habitual, excepte en algunes línies, i el Nitbus circularà al 100%, amb excepció de l’N10, N18 i N26. Les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat funcionaran amb una oferta mitjana del 80% i les de l’AMTU entre el 80% i el 100%.

De cara a aquest cap de setmana, es continuarà reforçant el servei. Al metro de Barcelona i als busos, l’increment serà fins al 100% de l’oferta; a FGC, els trens també ho faran al 100% mentre que el Tram circularà al 80%. Tant al metro com en els altres dos operadors el servei finalitzarà a la mitjanit.

Rodalies consolida l’oferta del 100% a Barcelona i recupera també tot el servei de les línies de mitja distància. L’R8 funcionarà al 50%, i la R7 seguirà sense circular, ja que la UAB està tancada.

El servei de bus metropolità de l’AMB mantindrà el 90% de la seva oferta durant tot el cap de setmana i les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat oferiran el 50% dissabte i diumenge. Per últim, les línies urbanes de bus dependents de l’AMTU continuaran amb una oferta variable segons el municipi, amb mitjanes del 92%, el dissabte, i del 87%, el diumenge.

D’altra banda, la mobilitat i el servei de transport públic amb motiu de la revetlla de Sant Joan serà inferior en comparació amb altres anys. Es limitarà la mobilitat entre municipis, i el metro, la L6 i L7 de FGC i TRAM acabaran servei a les dues de la matinada.

L’ATM recorda que ha quedat sense efecte la restricció del 50% d’ocupació dels seients als vehicles i per tant la capacitat dels busos i els combois ha augmentat notablement. Així mateix, continua sent obligatori l’ús de la mascareta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona