Infraestructures i serveis

La nova Clínica Girona obrirà la segona meitat del 2021

L’aturada per l’estat d’alarma i el fet que ara només puguin treballar la meitat dels paletes ha endarrerit l’obra

El nou espai potenciarà la cirurgia major ambulatòria

La nova Clínica Girona entrarà en funcionament el segon semestre del 2021, un parell de mesos més tard del que inicialment s’havia calculat, segons les previsions que fan els seus responsables. Les obres “van a bon ritme”, però el fet que s’haguessin d’aturar dues setmanes en el context de l’estat d’alarma i que ara només hi puguin treballar el 50% dels treballadors “ha provocat que vagin una mica més endarrerides”.

Al juny es va començar a construir la quarta planta de l’edifici i mentrestant a la segona i a la tercera ja s’estaven fent les distribucions de les sales i a les plantes inferiors es van iniciar els “treballs interiors”. “Mentre va pujant l’estructura s’està treballant a les altres plantes fent divisions de sales, instal·lacions o posant el terra”, explica Carles Espígol, delegat gerent de la Clínica Girona.

La nova Clínica Girona tindrà deu plantes: tres de subterrànies i set de superiors a la part que dona al carrer Barcelona, i cinc plantes pel costat de la via del tren. El nou edifici triplicarà l’espai actual ja que es passarà de 13.000 m² a 41.000 m². Disposarà de serveis com ara urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge “exemplar” amb 16 sales d’imatge, consultes externes, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, oftalmologia, sales d’operacions, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització i tots els serveis generals necessaris per al funcionament de la clínica, com ara farmàcia, cuina, neteja, esterilització o diversos magatzems. “S’amplia també el bloc quirúrgic: passarem de quatre sales d’operacions grans a vuit, d’una sala d’endoscòpia a tres, i de dues sales de parts a tres”, assegura Espígol.

Cirurgia ambulatòria

La nova clínica potenciarà la cirurgia major ambulatòria i la zona “serà com una planta d’hospital de dia”. El nombre d’habitacions creixerà però “no gaire” ja que es passarà de 114 habitacions a 120. Aquestes seran totes individuals i més grans que les instal·lacions actuals. L’objectiu, sempre segons Espígol, és que el pacient pugui entrar al matí per operar-se i marxar a casa al vespre. “Avui en dia, amb les noves tecnologies és possible i les intervencions són més curtes que anys enrere. Nosaltres tenim una mitjana de tres dies d’estada”, comenta el gerent.

180 places aparcament

El nou espai tindrà 180 places d’aparcament al soterrani, i disposarà a més d’una sala d’actes (amb capacitat per a un centenar de persones), bar cafeteria i despatxos per al personal, entre d’altres.

El gerent de Clínica Girona preveu que amb les noves instal·lacions s’haurà de contractar més personal sanitari. “Tot i que encara falta un any perquè això arribi, preveiem que haurem d’agafar almenys una trentena de persones més”, manté Carles Espígol.

A més de la nova construcció, la clínica deixarà enllestida tota la urbanització del sector. El cost global del projecte –construcció de l’edifici i urbanització de l’entorn – serà d’entre 60 i 62 milions d’euros.

LA XIFRA

180
places d’aparcament
al soterrani es preveu que tingui la nova Clínica Girona.

LES FRASES

Mentre va pujant l’estructura s’aprofita per anar fent els treballs interiors a les primeres plantes
Tot i que encara falta un any, preveiem que haurem de contractar més personal sanitari
Carles Espígol
DELEGAT GERENT DE CLÍNICA GIRONA

Enderrocament de les naus

El febrer de l’any 2018 es van començar a enderrocar les naus industrials abandonades que hi havia a la zona. Tal com expliquen des de Clínica Girona, l’enderrocament de les naus, la neteja i la urbanització del terreny van ser més lents del que estava previst per l’existència de fibrociment (uralita) als sostres d’algunes de les naus, “cosa que va obligar a fer aquests treballs amb mesures especials”. “Hi va haver un retard de mesos a l’hora de tirar a terra les naus que eren a tocar de les vies del tren, per l’endarreriment dels permisos per part d’Adif, que només va deixar fer aquestes demolicions en un període molt limitat i de matinada”, explicaven els responsables de Clínica Girona ara fa dos anys, quan van començar les obres.

Fins passat l’estiu no hi va començar a entrar la maquinària pesant i a finals de l’any 2018 es van iniciar pròpiament les obres de construcció de la nova Clínica Girona, que, segons asseguren, “dignificarà l’entrada sud de la ciutat de Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona