Administracions

L’eix comercial de Platja d’Aro, per a vianants i prou

El nucli hi estrena la restricció vespertina de trànsit fins al setembre

A Lloret la iniciativa, de quatre hores, satisfà

Platja d’Aro va estrenar ahir les noves restriccions al pas de vehicles per la calçada de la zona comercial i d’esbarjo de les avingudes S’Agaró i Cavall Bernat –entre les rotondes de l’antic Magic Park i la dedicada a Ortega Monasterio–. El municipi hi tallarà la circulació de vehicles motoritzats cada tarda, a partir de les cinc, i fins a dos quarts de vuit del matí, en una acció que facilita esponjar l’aforament de les terrasses i alliberar d’aglomeracions les voreres, per mantenir distàncies d’1,5 m entre vianants i evitar la propagació de la Covid-19.

La mesura es va desplegar amb relativa placidesa, entre setmana i en un inici de juliol encara amb poc turisme i els hotels acabats d’obrir. Les primeres terrasses van començar a desplegar el mobiliari sobre la calçada, i entre els vianants encara eren majoria els que continuaven arrapats a la convenció de caminar per les voreres i no perdre de vista els aparadors. Els que més ho agraïen eren alguns ciclistes que recorrien sense competència el vial.

El cap de setmana, possiblement, la calçada tindrà més trepig i hi haurà més conflictes i algun embús de vehicles amb conductors no avesats a trobar l’eix tallat al trànsit. Per mitigar-ho, l’Ajuntament ha habilitat dues grans esplanades d’aparcament alternatiu als dos extrems –als Estanys, al sud, i a la zona d’estacionament de la discoteca Paladium–. De moment, serà una prova pilot fins al 6 de setembre, que comerç i hostalers aplaudeixen, però ja hi han retirat les places de zona blava i, tenint en compte que l’any vinent l’eix estarà afectat per obres de clavegueram, el govern local prendrà nota dels resultats amb vista a la reurbanització futura.

“Beneficis” a Lloret

A Lloret de Mar, també han tancat el trànsit rodat al passeig de Mar al vespre –entre les 19 h i les 23 h– a causa de la Covid-19. Ho van començar a fer el 4 de maig, encara en la fase 0 de desconfinament. Inicialment era per quinze dies i en les franges per fer esport: de les sis a les deu del matí i de les set de la tarda a les onze de la nit.

Des de la fase 3, fa dues setmanes, l’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits, ha mantingut la iniciativa, que ara és de quatre hores, al vespre. La via és només per a vianants i ciclistes. “És una idea fantàstica. Els veïns i els visitants poden fer ús de les terrasses, [que s’han ampliat per pal·liar les pèrdues de l’estat d’alarma], i alhora es facilita la mobilitat a peu. Té aquests beneficis”, afirma el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, no adscrit. Només els vehicles amb abonament al sector, ambulàncies i els de serveis especials tenen accés al passeig en aquesta franja vespertina.

A Sant Feliu, més passeig

A Sant Feliu de Guíxols, aquesta setmana també han iniciat obres per eixamplar l’extrem de ponent de la vorera del passeig del Mar, on ja havien ocupat part de la calçada amb pilones per facilitar el pas dels vianants i ara suprimeixen el cordó de places d’estacionament fins a l’altura de la Rambla.

La mesura, en aquest cas, és qüestionada per alguns comerciants i l’Associació Turística Guixolenca, que recorden que hi ha dèficit d’aparcament i ara encara s’agreujarà una mica més.

L’HORARI

17 - 7.30 h
és la franja horària
en què Platja d’Aro restringirà el trànsit per l’eix comercial de les avingudes S’Agaró i Cavall Bernat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona