Urbanisme

Llum verd al nou pla urbanístic d’Aiguaviva

Preveu una nova urbanització amb 180 habitatges

Qualifica una àrea d’interès estratègic entorn de l’aeroport

La Comissió d’Urbanisme ha donat llum verd al pla d’ordenació urbanístic municipal (POUM) d’Aiguaviva. El document, que es va començar a redactar ara fa catorze anys, substitueix unes normes subsidiàries del 1991. El pla general planteja que el poble creixi amb un sector residencial situat a ponent del nucli, que té 7,85 hectàrees i on es poden construir fins a 179 habitatges. A més, el POUM també preveu tirar endavant sectors industrials ja previstos. El pla general també qualifica una àrea com a sòl de potencial interès estratègic, que abasta terrenys situats al voltant de l’aeroport de Girona. Aquests terrenys, ara agrícoles, formaran part del pla director urbanístic de l’àrea econòmica de l’entorn de l’aeroport de Girona. Es tracta d’un document que promou el Departament de Territori, amb l’acord dels ajuntaments d’Aiguaviva i Riudellots de la Selva, i que s’emmarca dins l’estratègia territorial per a la localització de nous sectors d’activitat econòmica, que ha acordat impulsar la Comissió d’Urbanisme de Catalunya.

Segons subratlla Urbanisme, el nou POUM actualitza la normativa “al marc legal i territorial actual”. Fa una “proposta de creixements controlats i integrables al territori” permetent que empreses i habitatges coexisteixin “sense modificar substancialment el paisatge natural i agrícola del lloc”. El POUM rebutja nous processos d’urbanització “indiscriminats” i fa compatible la preservació del paisatge amb les infraestructures que creuen el terme (AP-7, N-II i TAV) i l’aeroport de Girona. Pel que fa al sòl rústic, el POUM protegeix els espais més sensibles i evita que es puguin requalificar aquells que tenen risc d’inundabilitat.

Activitat econòmica

Pel que fa a creixements, el POUM d’Aiguaviva planteja crear un nou sector residencial (el SUD-3 Can Rabasseda). Se situarà a ponent del nucli, tindrà 7,85 hectàrees i es preveu poder-hi aixecar 179 habitatges, entre cases aïllades, aparellades i blocs de pisos. Pel que fa usos industrials, el POUM proposa construir sectors ja previstos o bé ampliar-ne de ja existents. Aiguaviva té 30 hectàrees de sòl d’activitat econòmica. Entre els que es volen regular i construir hi ha els de Can Jeroni o Can Garrofa, i entre els que es plantegen ampliar hi ha els sectors de la Rajoleria, Can Selló o el sector Letona-Norfrisa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona