Infraestructures i serveis

La demanda del transport públic se situa al 60% de l’habitual en l’inici del curs escolar

L’hora punta d’aquest dimarts registra un lleuger increment d’usuaris respecte ahir

El govern destaca que l’oferta del conjunt dels operadors és del 100%

La demanda al transport públic en l’inici del curs escolar se situa al 60% en comparació amb l’any passat, segons ha informat el departament de Territori.

Ahir dilluns, 14 de setembre, el metro i el bus de TMB van registrar un 57% de la demanda respecte del dia equivalent del 2019. FGC i Rodalies van sumar un percentatge del 56% de demanda en comparació al 2019 i el TRAM i el Bus Metropolità AMB van pujar al 60% de demanda. El Bus interurbà de la Generalitat va tenir un 60-65% de l’habitual, amb molta variabilitat segons les línies. I, finalment, el Transport urbà (municipis associats l’AMTU) va comptar un 60-70% de passatgers en relació amb l’any anterior, també amb molta variabilitat segons les línies.
Aquesta demanda representa un increment respecte la de la setmana passada, que oscil·la entre un 10% al metro i un 30% a les línies urbanes i suburbanes d’FGC.

A les ATM de Girona, Lleida i Tarragona els serveis de transport s’han desenvolupat també amb normalitat. Les línies de bus regulars interurbanes i les línies urbanes tenen una demanda que oscil·la entre el 60 i el 70%.


Segon dia d’escola amb més usuaris
L’hora punt d’aquest dimarts ha tingut un comportament semblant al d’ahir, amb uns lleugers increments d’usuaris. “Malgrat que aquesta demanda és lluny de la normalitat, l’oferta del conjunt d’operadors és del 100% de la corresponent al període lectiu i així es mantindrà”, ha subratllat el departament de Territori i Sostenibilitat. El govern ha destacat que no s’han detectat incidències atribuïbles a la reincorporació de la població escolar a l’ús del transport públic.

El dèficit acumulat al transport públic de l’àmbit de l’ATM de Barcelona –derivat dels efectes de la pandèmia en la mobilitat– ascendia, el 31 d’agost, a 245 milions d’euros. Aquesta setmana l’ATM ha procedit a un primer pagament de 50 milions, que s’ha distribuït entre els operadors de manera proporcional a la disminució d’ingressos que han patit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia