Infraestructures i serveis

Consulten als veïns de Llambilles el projecte de rotonda

Des d’avui i fins dissabte podran votar sobre la infraestructura, que vol millorar la seguretat i eliminar les cues a la C-65

Els veïns de Llambilles voten des d’avui i fins dissabte si donen el vistiplau al projecte de construir una rotonda a l’entrada del municipi venint de Quart amb l’objectiu de millorar la seguretat viària i esponjar el trànsit en un punt de la xarxa gironina on a les hores punta i a l’estiu es registren cues. La consulta popular és un compromís que va adquirir l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, amb els veïns: “Si es tira endavant, que no sigui una decisió del consistori sinó de tot el poble; és una infraestructura de prou envergadura perquè es pregunti.” La rotonda, d’on sortiria un ramal per anar a Fornells de la Selva i un altre per anar al nucli urbà, és la solució que el Departament de Territori va planificar per a una carretera amb una mitjana de 25.000 vehicles al dia. Segons recorda l’alcalde, el 2015 els alcaldes de Girona, Quart, Cassà de la Selva, Llagostera i Llambilles, en una reunió amb el conseller de Territori d’aleshores, Santi Vila, van exposar la problemàtica de la C-65. “Amb una visió més àmplia, es conclou que la solució és un traçat nou i desdoblar-la amb dos carrils, però mentrestant calia fer alguna cosa a Llambilles”, explica Josep Maria Vidal.

El projecte inclou un pas subterrani per a vianants i per a bicicletes, ja que el municipi vol posar en marxa un carril bici que s’executarà l’any vinent. L’alcalde assenyala que el semàfor es mantindrà mitjançant un polsador per poder travessar.

Els resultats de la consulta popular es faran públics dissabte a la una del migdia. Si el resultat és negatiu, l’Ajuntament “seguirà defensant que la darrera paraula la tingui el poble de Llambilles”. Amb tot, pot passar que la pressió social dels conductors comporti que la Generalitat prengui una decisió unilateral, ja que és qui té competència en la C-65.

LA FRASE

És un compromís que vaig adquirir amb els veïns. És un projecte important per ser consultat
Josep Maria Vidal
ALCALDE DE LLAMBILLES

LA DATA

2015
és l’any en què
els alcaldes de Girona, Cassà, Llambilles, Llagostera i Quart van exposar el cas de la C-65.

Opinió d’EnginyersGi

El Col·legi d’Enginyers de Girona i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (EnginyersGI) ha valorat el projecte i considera que, en general, és perfectament executable i viable i soluciona les retencions provocades per la regularització semafòrica, alhora que millora la seguretat dels accessos a Llambilles. Es preveu un termini d’execució d’uns quatre anys i un pressupost aproximat de dos milions d’euros. “El seu disseny i impacte paisatgístic i ambiental és molt millor que el d’altres propostes presentades anteriorment”, assenyalen els enginyers gironins. “Els veïns de Llambilles hi surten guanyant ja que queda anul·lat el trànsit de la zona urbana de les Riboltes.” Recorden que a la llarga s’acabarà fent un nou traçat de la C-65.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona