Infraestructures i serveis

La nova canonada d’aigua ja arriba a prop d’un 80% de llars del nucli de l’Armentera

És l’últim poble gironí on els veïns es proveeixen encara avui amb pous particulars

Un cop l’obra acabada, la connexió a la xarxa serà voluntària

Les obres per dotar el nucli històric de l’Armentera d’una xarxa d’aigua potable encaren la recta final: l’alcalde, Narcís Isern, explica que, ara per ara, prop del 80% de les 530 connexions que s’han de fer al llarg dels 7 km de la nova canonada ja estan fetes. Isern confia que, en qüestió de setmanes, es podran donar per acabades “les obres més importants que s’han fet en molts anys al municipi”.

La nova canonada farà arribar la xarxa d’aigua potable a uns 800 veïns que avui es proveeixen amb pous propis, en un municipi d’uns 950 habitants. És l’últim poble gironí amb aquestes característiques. Fins avui, la xarxa municipal a l’Armentera només proveeix les urbanitzacions més recents, i ara s’ampliarà a tot el nucli antic.

Encara faltarà una mica més de temps, però, per que l’aigua de la xarxa ragi per les aixetes d’aquests 800 veïns. “A mesura que s’ha anat construint una fase de la canonada, hem anat fent les connexions als habitatges, però l’aigua només hi passarà quan el conjunt de l’obra estarà acabada i es traspassarà el servei a l’empresa proveïdora” diu l’alcalde.

Inicialment, es preveia que les obres durarien uns sis mesos, però el temporal Glòria, les setmanes de confinament i les complicacions de la pandèmia han allargat els terminis. El cost total de l’obra és de 859.269,77 euros: un 23,28% a càrrec de la Diputació, un 34,91% amb contribucions especials dels veïns i un 41,81% a compte de l’Ajuntament.

Seguir amb el pou o connectar-se

Dotar el nucli de l’Armentera d’una xarxa d’aigua potable és un repte que volia assolir, d’ençà molts anys, l’Ajuntament, però no ha estat mai un necessitat vital: el poble té la característica de situar-se sobre reserves importants. Històricament, per tenir aigua a l’aixeta, els veïns només han hagut de fer un pou i instal·lar una bomba. L’argument principal de l’Ajuntament per construir una xarxa és la necessitat d’oferir a la població un servei amb garanties sanitàries. Però la decisió de connectar-s’hi o de seguir amb l’aigua de pou dependrà de cada veí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona