Medi ambient

Les limitacions d’accés a espais naturals han reduït aglomeracions

Les restriccions d’accés de vehicles aquest cap de setmana als parcs i espais naturals que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat han funcionat de forma satisfactòria, tot i el desconeixement de la mesura per part de molts dels visitants. Les limitacions es van decidir per evitar aglomeracions que posessin en risc la salut de les persones i no desbordar la capacitat de càrrega del medi natural.

En el cas del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de mig matí va començar la saturació progressiva a l’eix Olot-Santa Pau. A l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, quan es va omplir l’aparcament alguns conductors van aparcar al llarg de la carretera. Pel que fa al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, quasi totes les persones visitants duien la mascareta i la majoria portaven el menjar, malgrat la prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics.

A la resta de parcs on no es va establir cap operació per evitar concentracions no van sorgir incidències remarcables, tret d’algunes aglomeracions a l’accés a Requesens, dins el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia