Medi ambient

Damià Calvet obre la porta a aturar la variant de Torroella

El conseller avança que “si es valora que el territori hi està majoritàriament en contra” no es tirarà endavant

“Estudiarem les al·legacions, adaptarem el projecte o, fins i tot, si es valora que el territori hi està majoritàriament en contra i es considera que no afegeix valor a la mobilitat, no es tirarà endavant”, diu Damià Calvet. Amb aquestes declaracions a l’ACN, el conseller de Territori i Sostenibilitat, que ahir dimarts visitava el Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, ha fet un primer pas per desactivar la mobilització de pagesos i ecologistes contra el projecte de construcció del nou vial de la C-31, alternatiu a la travessera de Torroella de Montgrí, amb un nou pont sobre el riu Ter. Amb aquest matís a les pretensions del projecte, Calvet responia també a la interpel·lació de la Iaeden, que, en un comunicat, agraïa ahir la visita del conseller al Centre de Fauna, però li retreia alhora “una política de bipolaritat” i contradiccions mediambientals, citant el cas d’aquest projecte.

L’obra, amb una infraestructura elevada de més de 30 metres d’amplada, s’ha plantejat per connectar la carretera que va de Verges a Torroella amb la que va de Serra de Daró a Torroella, però afectaria terrenys agrícoles on hi ha moltes plantacions de fruiters. El mes d’octubre passat, Unió de Pagesos (UP) i diverses entitats de defensa del territori –Gent del Ter, SOS Costa Brava, Naturalistes de Girona i la Iaeden– van alertar que hi veien un tram encobert d’una futura autovia C-31 per la plana agrícola i van qüestionar l’estudi previ, tot considerant que, a més de l’impacte sobre la plana agrícola, només es reduiria un 11% el trànsit que ara circula per Torroella, que és la principal problemàtica que es pretén resoldre amb el projecte.

Ampliació del centre de fauna

Damià Calvet va inaugurar ahir l’ampliació del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà. Les instal·lacions (operatives d’ençà de la primavera) han suposat una inversió de 189.000 euros, finançades en part amb fons estructurals Feder de la UE, i culminen el trasllat a l’entorn del Cortalet –la seu del parc– de les antigues instal·lacions de les Closes. En aquest sentit, el conseller va agrair el paper de la Iaeden, que el 2013 es va mobilitzar amb entitats, de gremis com ara el dels càmpings i de les administracions locals per evitar el tancament del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona