Administracions

Torroella reforça més els serveis socials

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí continuarà reforçant l’atenció que presta l’àrea de serveis socials, amb l’objectiu d’atendre les noves necessitats. Amb aquesta mesura millorarà la capacitat de resposta d’un serveis molt tensionats pel fort impacte de la pandèmia. Fins al mes d’octubre, els serveis socials han atès 3.188 persones, xifra que representa un increment del 162% respecte del mateix període de l’any passat.

Cal tenir en compte que des de Serveis Socials no només s’atenen situacions d’emergència o d’especial fragilitat, sinó que s’ofereixen un ampli ventall de recursos i serveis al conjunt de la població, encara que no es trobin dins dels sectors més vulnerables. Per això, es tracta d’una àrea municipal estratègica i prioritària per a l’Ajuntament, per garantir la qualitat de vida i la cohesió social al municipi.Amb aquestes mesures, l’Ajuntament vol millorar la capacitat de resposta dels Serveis Socials, que es troben en l’actualitat molt tensionats pel fort impacte de la pandèmia. Fins al mes d’octubre, han atès 3.188 persones, la qual cosa representa un increment del 162 % respecte el mateix període de l’any anterior. Aquesta xifra continuarà creixent ja que es manté la tendència a l’alça i tot fa indicar que les repercussions de la crisi sanitària i econòmica es deixaran notar durant molt de temps entre els col·lectius més vulnerables.Per altra banda, el Centre de Distribució d’Aliments (CDA), el servei assistencial de l’Ajuntament i Càritas, ha registrat un increment de pràcticament un 25% en el nombre d’usuaris. Actualment s’hi atén 302 famílies de Torroella i de l’Estartit. Per fer front a aquesta nova realitat, l’Ajuntament ha ampliat aquest any la partida anual en 11.000 euros, i de cara a l’any vinent, hi destinarà un total de 30.000 euros.En aquests moments des de l’àrea de serveis socials s’està realitzant un estudi de diagnosis per tal de poder valorar que per a l’any vinent que es pugui oferir un servei de càtering diari a les persones grans soles i/o amb dificultats de mobilitat i salut. L’objectiu és garantir-los un àpat equilibrat i saludable. Per aquests motiu s’està contactat telefònicament amb les persones grans del poble i, en alguns casos, amb els familiars, per conèixer les necessitats reals i poder valorar la implementació del projecte. Alhora, en l’estudi i l’enquesta realitzada es recollirà i s’avaluarà si el servei és d’interès i si a banda de dificultats de salut i/o mobilitat existeix, també, una situació de pocs recursos o necessitats especials. En aquest cas, es gestionaria un ajut per garantir l’àpat equilibrat i saludable a totes les persones grans que ho necessitin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia