Infraestructures i serveis

El 85% dels veïns de la Selva tindran fibra òptica, el 2021

La Generalitat invertirà 3,9 milions per desplegar 62 quilòmetres nous

Les obres inclouen millores en dotze municipis i en trenta-tres polígons industrials

El desplegament de dos trams més de fibra òptica permetrà l’any que ve que el 85,9% dels veïns de la comarca de la Selva disposin de connexió ràpida. Actualment els habitants amb accés a la fibra són 110.714 i amb els trams Sant Celoni-Hostalric i Riells i Viabrea (C-35)-Breda, n’hi haurà 36.712 de nous.

L’ampliació del desplegament va tenir lloc dimecres en un acte a l’ajuntament de Sant Celoni (Vallès Oriental). Hi va ser present el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Els trams afecten municipis del Baix Montseny. A la Selva, un cop finalitzades les obres d’aquests dos trams, i conjuntament amb altres trams que també es desplegaran l’any vinent, el 85,9% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. La comarca passa de tenir 110.714 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 36.712 habitants nous.

Puigneró va indicar que la fibra al Baix Montseny arribarà a petits nuclis de població i a polígons industrials. “La fibra òptica de la Generalitat permetrà que hi hagi més operadors, cosa que farà baixar els preus i millorarà la qualitat del servei”, va dir.

Amb una inversió de 3.900.000 euros, l’any vinent s’estendran 62 quilòmetres nous de fibra òptica a la Selva, que se sumaran als 167,5 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar un total de 12 municipis nous i 4 nuclis.

D’aquesta manera, la Selva passarà de tenir 7 municipis connectats a tenir-ne 19 amb la incorporació de Riells i Viabrea, Breda, Hostalric, Brunyola, entre d’altres. Els nuclis nous que quedaran connectats són: Alba de Liste (Riells i Viabrea), urbanització sector industrial de Sant Feliu de Buixalleu, les Mallorquines (Sils-Riudarenes) i Serramagra (Riudarenes). Les obres també connectaran 33 polígons industrials, que se sumaran als 16 que ja tenen connexió.

LA XIFRA

19
municipis
tindran fibra òptica a la comarca l’any que ve; s’hi incorporaran, entre d’altres, Breda i Hostalric


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona