Infraestructures i serveis

Completen la perforació del túnel a la plaça de les Glòries

L’estructura connectarà l’Eixample amb el costat del Besòs

El nou pas començarà a funcionar al setembre

Gairebé sis anys després, els treballs de construcció del túnel de la plaça de les Glòries van arribar ahir a la fita transcendental de completar la perforació de la galeria, unint el costat que comença a l’Eixample amb el del Besòs. Amb aquesta fita a l’interior de la galeria només faltarà completar l’estructura de la volta del túnel, amb tres dovelles, asfaltar i senyalitzar per poder obrir-lo al trànsit passat l’estiu.

El calendari de l’entrada en funcionament de la nova infraestructura té com a primera data important el mes de setembre, a partir del qual es permetrà la circulació de cotxes en direcció al Besòs. No serà fins al novembre quan el túnel funcionarà a ple rendiment i ja podrà ser utilitzat pels vehicles que entren a Barcelona.

La gran dificultat de l’obra ha estat la de treballar perforant per sota els túnels del metro i els ferrocarrils que transiten per la mateixa plaça. A partir d’ara es continuarà treballant en la construcció de les boques de sortida d’emergència dels carrers Ciutat de Granada, Escultor Claperós i Llacuna, també amb la construcció dels murs d’instal·lacions i els murs de tancaments interiors.

Quasi mil metres de patiment

El túnel que travessa les Glòries ocupa una superfície de quasi un quilòmetre de llarg, 957 metres de patiment que haurien d’haver estat completats el 2017, dos anys després de l’inici de les obres. La construcció de la galeria va entrar en crisi, amb retards i sobrecostos, i quan Ada Colau va assumir l’alcaldia, el 2017, va ordenar la paralització dels treballs i dur a terme un nou concurs. L’excavació va estar paralitzada durant un any i es va reprendre el 2018 després d’un nou concurs que va partir l’obra en cinc lots diferents. Quan els treballs avançaven a bon ritme, amb una part de la superfície urbanitzada com a parc, el confinament va obligar a aturar dos mesos l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona