Infraestructures i serveis

La neteja a Sant Feliu, altre cop a concurs i per deu anys

El nou plec de condicions, després que l’anterior subhasta s’anul·lés per un error, prospera només amb vots del govern

JxCat i ERC s’abstenen i GdC i Mes, en contra

El ple de Sant Feliu de Guíxols va escriure dimecres algunes pàgines més del serial per renovar contracte de recollida d’escombraries i neteja, que tot i les crítiques unànimes anys abans de la seva finalització, el 2014, ja acumula cinc pròrrogues. La darrera, novament forçosa, es va aprovar a l’octubre, després que l’anterior convocatòria de concurs, la primavera de l’any passat, quedés invalidada per l’obertura accidental d’un dels sobres abans d’hora, per un “error informàtic”, com recordava el regidor de Contractació, Josep Saballs.

Tot plegat ha empès el govern a refer el plec, amb una durada de contracte de 10 anys –el doble dels 5 plantejats l’any passat– i unificant neteja i recollida, que havien volgut segregar per afavorir petites empreses, però sense concurrència. Però el document va acabar aprovat només amb els vots del govern de TSF i el PSC –que esperen culminar el relleu de concessió a la tardor–, mentre pel camí han quedat el suport de JxCat –ara s’ha abstingut– i els anteriors vots en blanc de Guíxols des del Carrer (GdC) i Mes, que hi van votar en contra. ERC va mantenir l’abstenció crítica.

Els grups de l’oposició van coincidir en els dubtes pels deu anys de contracte, d’inici a gairebé 5,1 milions per anualitat. Tot i el vot contrari, Pere Albó (Mes) va desitjar que el relleu es pugui consumar. Jordi Lloveras (GdC) va criticar que un model que ja consideraven caduc per cinc anys, un any després, es proposi per deu, mentre que ells defensen el porta a porta. I des de JxCat, Cristina Vicens va qüestionar que ja no es parli de contenidors intel·ligents amb xips ni sensibilització. Per part d’ERC, Jordi Cambronero va compartir diagnosi crítica i va incidir que cal incrementar la selectiva.

Des del govern, Saballs va anunciar que els xips i altres variacions, com ara la recuperació de la deixalleria mòbil, s’hi podran afegir sobre la marxa. Però el debat es va acabar escalfant amb la darrera intervenció de l’alcalde, Carles Motas, que va fer enutjar Lloveras en asseverar que “no tenir responsabilitats de govern no vol dir actuar com un irresponsable”, i va comparar els 10 anys i 5 milions anuals amb el contracte similar que a Platja d’Aro, governada pel PSC, ERC i Comuns, ha tirat endavant. Lloveras li va retreure el qualificatiu per discrepar i la comparació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia